Чернівецька область: відбулася зустріч рятувальників з представниками Італії щодо запобігання виникнення природних та техногенних катастроф ,

Чернівецька область: відбулася зустріч рятувальників з представниками Італії щодо запобігання виникнення природних та техногенних катастроф ,

07.11.13 11:02 0 1030
5 листопада в рамках міжнародної Програми PPRD East по запобіганню, підготовці та реагування на стихійні лиха в країнах Східного партнерства в Чернівецьку область завітали представники Італії. Даний захід проводився з метою обміну досвідом щодо запобігання виникнення природних та техногенних катастроф та реагування на них під час їхнього виникнення.

Для цього в місті Новоселиця Чернівецької області, яке постраждало від повеней 2008 та 2010 років, відбулася виїзна нарада. Участь в даному заході взяли міжнародні гості, керівництво Новоселицької районної державної адміністрації, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області та мер міста Новоселиця, представники волонтерських організацій та ЗМІ. Учасники зустрічі відвідали місця, які постраждали від повеневих вод, поспілкувалися з місцевими мешканцями. Мер італійського міста К’юліано Альберто Феррандо, яке також страждало від повені, розповів про волонтерський рух та налагоджену систему інформування населення про небезпеку. «У випадку надзвичайного стану одним із найважливіших пунктів реагування є організація населення. Дуже важливо для людей – не імпровізувати, а бути добре підготовленими. В Італії людям представляють конкретні ситуації, відвозять їх на місця, де ставалися катастрофи. Пояснюють все наживо, а не в теорії» - зазначив Альберто Феррандо. Людям вручили спеціальні брошури із застереженнями та основними правилами поводження при надзвичайних подіях та ситуаціях різного роду.

Після практичної частини відбулася нарада. «Під час сьогоднішнього заходу в Україні розпочалася інформаційно-просвітницька кампанія, присвячена темі культури безпечної поведінки населення» – зазначив експерт Програми Володимир Кузнєцов.

На нараді було розроблено план по запобіганню, підготовці та реагування на стихійні лиха в країнах Східного партнерства. Згідно даного плану співпраця по обміну досвідом щодо діяльності волонтерського руху на випадок виникнення надзвичайної ситуації продовжуватиметься і надалі. У подальших планах – створення волонтерських груп. Чернівецька область стане однією з перших, де європейський досвід використовуватимуть на практиці. Невдовзі такі заходи планують запровадити по всій Україні.

Голова міської ради Новоселиці Марія Нікорич сказала, що проведення таких зустрічей є надзвичайно важливими, адже вони дозволяють набути неоціненний досвід. Голова міської ради Новоселиці також відмітила і важливість діяльності волонтерського руху під час виникнення надзвичайно ситуації, адже в Італії волонтери працюють нарівні з аварійно-рятувальними службами. «шня зустріч – це виключно позитивний момент для громади краю» – зазначила Марія Нікорич.

Заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області полковник служби цивільного захисту Олександр Томко зазначив, що враховуючи досвід минулих повеней, рятувальниками та місцевими органами влади розроблена система реагування на надзвичайні ситуації повязані з повенями та паводками. Щорічно проводиться акція з розчистки берегів річок, русел, маленьких потічків. Також рятувальниками спільно з органами місцевої влади було розроблені плани реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з повінню у тих населених пунктах, які в тій чи іншій мірі потрапляли в цю зону. Залучення до цих заходів і волонтерських організацій принесе лише позитивний результат.

Учасники Програми відмітили важливість проведення таких зустрічей і відмітили, що лише спільними зусиллями органів місцевого самоврядування, аварійно-рятувальних служб, представників волонтерського руху та місцевих мешканців можна запобігти виникненню надзвичайних ситуацій та мінімізації їхніх наслідків.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відключення ...
Наступна новина: Рамос: "Команда у чудовому ...

КОМЕНТАРІ