Віталій Карпюк: Держава створює господарям на селі умови для праці. Позиція влади – сприяти і допомагати усім господарям

Віталій Карпюк: Держава створює господарям на селі умови для праці. Позиція влади – сприяти і допомагати усім господарям

07.11.13 11:40 0 935
Держава створює на селі умови для праці. Позиція влади – сприяти і допомагати усім господарям. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк в ході наради, на якій обговорили підсумки роботи в галузі тваринництва за 9 місяців ц.р. Вона відбулась на базі провідного сільськогосподарського підприємства краю - «Дружба» у с.Воютин Луцького району.

«Усі програми підтримки АПК працюватимуть і наступного року. Крім того, за державні гроші планується придбання міні доїльних залів та холодильного обладнання для тваринницьких ферм», - зауважив він.

Віталій Карпюк також наголосив, що «тваринницька галузь після підписання Угоди про Асоціацію з ЄС отримає нові можливості для експорту. Так, для нашої держави збільшаться квоти на ввезення сільськогосподарської продукції в країни – члени ЄС».

Як доповів директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко, на жовтень ц.р. в усіх категоріях господарств області утримується 203,5 тис. голів великої рогатої худоби, в тому числі: 124,2 тис. корів, 316,4 тис. свиней, 16,8 тис. овець та кіз та 7,9 млн голів птиці.

Господарства області й надалі інвестують кошти в реконструкцію та будівництво тваринницьких ферм. Так, у планах - введення в експлуатацію 14 таких об’єктів.

Щодо фінансової підтримки галузі тваринництва, то з початку року виділено 12,4 млн грн державної дотації за утримання та збереження молодняка 22 тис. голів ВРХ, якою скористалися 19 тисяч жителів області. 728 господарям виплачено понад мільйон гривень за вирощені і продані на забій переробним підприємствам ВРХ і свиней. Ще 2,4 млн грн спрямували 5 сільгосппідприємствам на часткове відшкодування вартості закуплених 540 голів телиць та нетелів. 2,2 млн грн відшкодовано за закупівлю 505 доїльних установок для власників ОСГ та ще 2,4 млн грн - на будівництво і реконструкцію тваринницьких ферм і комплексів для трьох сільгосппідприємств.

На в області налічується 3409 сімейних (родинних) ферм, де утримується 11490 корів. Господарства забезпечено доїльними апаратами на 78,1%.

За 9 місяців ц.р. чисельність волинських родин, де утримується 3 і більше корови, зросла на 686 господарств. За цей період ріст поголів’я у них збільшився на 2254 тварин.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громадські об'єднання ...
Наступна новина: Після саміту ЄС угода з ...

КОМЕНТАРІ