Триває демаркація україно-білоруського кордону

Триває демаркація україно-білоруського кордону

07.11.13 12:18 0 964
Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко взяв участь у засіданні Спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії, яке розпочалося у Києві і триватиме упродовж трьох днів.

Процес демаркації українсько-білоруського кордону розпочався у вересні цього року в Мінську. Територією Волині проходить українсько-білоруська ділянка державного кордону України, протяжністю 242 км, де розміщені 4 автомобільних, 1 залізничний та 3 місцевих пункти пропуску. Роботи ведуться відповідно до Державної цільової програми «Облаштування та реконструкція державного кордону на період до 2015 року» та Регіональної програми будівництва.

У березні цього року в м. Луцьк була підписана Угода між Кабінетом Міністрів України, Урядом Республіки Білорусь і Урядом Республіки Польща про точку стику державних кордонів України, Республіки Білорусь і Республіки Польща, яка забезпечує договірно-правове оформлення державного кордону в районі точки стику трьох держав та створює відповідні умови для продовження робіт.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко зазначив, що Луцьким загоном прикордонного контролю уже подано на затвердження до центральних органів влади відповідні схеми та документи для відведення смуги уздовж українсько-білоруської ділянки державного кордону, необхідної для облаштування та утримання інженерно-технічних споруд і загороджень, прикордонних знаків, прикордонних просік.

Олександр Башкаленко також доповів про проведену в області роботу з будівництва, реконструкції, облаштування та технічного оснащення п’яти пунктів пропуску на українсько-білоруській ділянці державного кордону. Крім цього, він повідомив, що у планах влади – будівництво ще 7 місцевих пунктів пропуску через українсько-білоруський державний кордон. На 2-ох з них коштом обласного бюджету вже виготовлена проектно-кошторисна документація.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех: «Підписання ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ