У Львівській області в ОДА обговорили результати діяльності служби зайнятості та ситуацію на ринку праці

У Львівській області в ОДА обговорили результати діяльності служби зайнятості та ситуацію на ринку праці

07.11.13 09:54 0 995
6 листопада, під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Богдана Матолича відбувся круглий стіл на тему: «Обговорення результатів діяльності служби зайнятості за 9 місяців 2013 року та співпраця з соціальними партнерами задля врегулювання ситуацій на ринку праці»

«Ми запросили до цього круглого столу представників роботодавців, профспілок, депутатського корпусу і спеціалістів, які займаються цим питанням, щоб випрацювати на останні 2 місяці, які залишилися в цьому році, поправки, щоб вплинути на ситуацію в напрямку її покращення», – зазначив Богдан Матолич у вступному слові.

Під час засідання учасники круглого столу заслухали інформацію директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка про стан ринку праці Львівщини упродовж 9 місяців 2013 року. Зокрема зазначалось, що за результатами вибіркових обстежень населення з питань економічної активності за методологією МОП, які проводять державні органи статистики, у І півріччі 2013 року на Львівщині в сфері зайнятості спостерігалися ознаки стабільності. Збільшилась чисельність зайнятого населення у віці 15-70 років, рівень зайнятості економічно-активного населення та зменшилась чисельність безробітних у віці 15-70 років, також зменшився рівень безробіття (за визначенням МОП).

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості, у січні-вересні 2013 року на зареєстрованому ринку праці області, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, спостерігалися збільшення кількості наявних вакансій, заявлених роботодавцями до служби зайнятості, зменшення середньої тривалості безробіття, зменшення чисельності безробітних, котрі претендують на одне вільне робоче місце та зменшення рівня зареєстрованого безробіття.

«Ситуація на ринку праці Львівщини характеризується найбільшим попитом на робочу силу з числа кваліфікованих робітників з інструментом та робітників сфери торгівлі та побутових послуг, найменший попит — на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства й технічних службовців», – поінформував В.Барилюк.

Окрім цього, під час круглого столу зазначалось, що із набуттям чинності з 1 січня 2013 року нової редакції Закону України «Про зайнятість населення» у багатьох роботодавців з’явилися можливості скористатися державною підтримкою з мінімальними затратами. Отримати компенсацію зможе кожен, чия діяльність відповідає вимогам і хто працевлаштує безробітних за скеруванням служби зайнятості.

Богдан Матолич закликав роботодавців, профспілки та управлінців дати конкретні пропозиції щодо створення нових робочих місць для включення їх в програму зайнятості на наступний рік. «Бракує цього балансу трудових ресурсів, державного замовлення, але опускати руки не можна, потрібно робити справу», – підсумував перший заступник керівника області.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі пожежа в ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ