Б. Матолич: Тільки спільними зусиллями органів виконавчої влади та наукових установ ми зможемо намітити шляхи розвитку аграрного сектору області

Б. Матолич: Тільки спільними зусиллями органів виконавчої влади та наукових установ ми зможемо намітити шляхи розвитку аграрного сектору області

07.11.13 10:56 0 990
6 листопада перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич провів засідання за «круглим столом» на тему: «Проблеми та тенденції розвитку галузі агропромислового комплексу області».

На початку засідання Богдан Матолич підкреслив, що шнє обговорення за участю фахівців та експертів сільськогосподарської галузі є надзвичай актуальним.

«Перш за все завершується сільськогосподарський рік і вже можемо говорити про попередні результати роботи, а також зважити всі переваги та недоліки цього року. Крім цього, готується фундамент для напрацювань у наступному році. Сільськогосподарська діяльність – це безперервний процес і прогаяний час в якийсь період обов’язково відобразиться на результатах», – зазначив Б. Матолич.

Він додав, що проблем в агропромислового комплексу є завжди багато, адже це галузь, яка динамічно розвивається і зобов’язана забезпечити продовольчу безпеку держави та сировину для інших галузей народного господарства.

Із станом виконання завдань з продовольчої безпеки області присутніх ознайомив в.о. директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Роман Верещинський. Він поінформував про фонд споживання і внутрішнього виробництва основних видів сільськогосподарської продукції у Львівській області, а також навів розрахунок потреби м’яса та м’ясних продуктів для забезпечення фізіологічної норми споживання населення.

Учасники «круглого столу» також обговорили актуальні питання , пов’язані з розвитком галузі рослинництва та тваринництва в області та окреслили основні проблеми та тенденції розвитку харчопереробної галузі, питання розвитку сільських територій тощо.

«Впевнений, що тільки спільними зусиллями органів виконавчої влади та наукових установ області ми зможемо визначити основні проблемні питання та намітити шляхи їх розв’язання для забезпечення розвитку аграрного сектору», – резюмував Б.Матолич.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ