День кар’єри у Чернігові

День кар’єри у Чернігові

07.11.13 10:34 0 905
В Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка відбувся інформаційно-просвітницький захід «День кар’єри» для студентської та учнівської молоді нашого міста. Організатор заходу - Чернігівський міський центр зайнятості.

У ярмарку взяли участь секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет, соціальні партнери служби зайнятості, випускники професійно-технічних та вищих навчальних закладів міста, старшокласники, роботодавці.

Мета цього заходу - ознайомити випускників вузів та закладів профтехосвіти з підприємствами регіону, вакансіями та перспективами працевлаштування, зорієнтувати учнівську молодь щодо вибору майбутньої професійної діяльності, активізувати їх на опанування професій, що мають попит на ринку праці, розширити уявлення про робітничі професії, надати інформацію про послуги служби зайнятості.

Під час заходу всі присутні мали добру нагоду зустрітися з роботодавцями Чернігівщини і з перших вуст дізнатися про вакансії, вимоги до працівників, умови роботи тощо. Працювали консультаційні пункти центру зайнятості, де відвідувачі мали змогу пройти профдіагностичне тестування на виявлення професійних здібностей, отримати консультацію фахівців щодо ситуації на ринку праці, послуг служби зайнятості та роз’яснення норм чинного законодавства про зайнятість населення та загальнообов’язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття. Також діяли консультаційні пункти інших державних установ, що опікуються проблемами молоді.

У рамках інформаційно-просвітницького заходу відбулося нагородження переможців конкурсу дитячих малюнків «Моя майбутня професія».

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості у січні-жовтні 2013 на обліку в центрах зайнятості області перебувало 1376 випускників, з них 19 - після закінчення школи, 531 - професійно-технічних навчальних закладів і 826 - вищих. Для сприяння працевлаштуванню студентської та учнівської молоді Державна служба зайнятості використовує різні механізми - від допомоги у підборі підходящої роботи до надання профорієнтаційних послуг та організації професійного навчання відповідно до потреб ринку праці.

Останніми роками на ринку праці намітилася чітка тенденція щодо зростання потреби у фахівцях робітничих кадрів. Нині підприємствам регіону потрібні продавці, водії, кухарі, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, трактористи, швачки, слюсарі-ремонтники, електрогазозварники.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львівській ОДА обговорено ...

КОМЕНТАРІ