В Чернігівській області розглянуто готовність до реагування та організацію взаємодії при виникненні надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період

В Чернігівській області розглянуто готовність до реагування та організацію взаємодії при виникненні надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період

07.11.13 09:44 0 1004
6 листопада в Чернігівській обласній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Миколи Стрільця відбулося чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому розглянуто готовність місцевих органів виконавчої влади, обласних управлінь, організацій і підприємств до оперативного реагування та організацію взаємодії при виникненні надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2013/2014 року.

Відкриваючи засідання, Микола Стрілець наголосив: «Дане питання є надзвичайно важливим та перебуває на особливому контролі обласної державної адміністрації. Несвоєчасне, або проведення не в повному обсязі превентивних заходів з підготовки до оперативного реагування на будь-які надзвичайні ситуації може призвести до порушення нормальних умов життєдіяльності населення і функціонування об’єктів, нанесення значних матеріальних втрат, а ще гірше - сприяти загибелі або травмуванню людей».

Про стан готовності та організацію взаємодії з реагування на надзвичайні ситуації доповіли начальник обласного Управління ДСНС України Вадим Шулюк та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Чернігівської ОДА Сергій Болдирев.

Зокрема Вадим Шулюк зазначив, що з метою своєчасної та якісної ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в умовах осінньо-зимового періоду необхідна чітка взаємодія та оперативне залучення усіх сил та засобів органів місцевого самоврядування, обласних управлінь, організацій і підприємств, а також своєчасне взаємоінформування між ними про обстановку, що склалася. Для цього створено відповідні обласний, районні та міські оперативні штаби. Уточнені оперативні плани з локалізації і ліквідації надзвичайних ситуацій, у тому числі аварій на системах тепло-, газо- і електропостачання.

Також про стан підготовки до зимового періоду доповіло керівництво служби автомобільних доріг, департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури, управління охорони здоров’я, департаменту соціального захисту населення, управління освіти і науки облдержадміністрації, ПАТ "Чернігівгаз" та "Чернігівобленерго".

Підводячи підсумки засідання, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Стрілець зосередив увагу присутніх на забезпеченні неухильного та своєчасного виконання прийнятих рішень комісії. Перш за все це відпрацювання планів взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, управлінь, організацій і підприємств, аварійно-диспетчерських служб; забезпечення готовності техніки і механізмів, які передбачається залучати для ліквідації надзвичайних ситуацій у зимовий період; організація цілодобового чергування оперативних штабів та роботу спеціальної снігоочисної техніки і механізмів комунальних підприємств, експлуатаційних управлінь по ремонту і утриманню шляхів; вжиття додаткових заходів для безаварійної роботи об’єктів і систем, що забезпечують життєдіяльність населення в умовах зниження температури повітря та ускладнення погодних умов тощо.

У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: У клубі ...
Наступна новина: Волинська область: навчання ...

КОМЕНТАРІ