У Рівненській області прокуратура вживає заходів до стягнення за рішеннями судів заборгованості до фондів соціальної спрямованості

У Рівненській області прокуратура вживає заходів до стягнення за рішеннями судів заборгованості до фондів соціальної спрямованості

07.11.13 16:35 0 1073
Прокуратурою міста Рівне систематично проводяться перевірки дотримання вимог Закону України «Про виконавче провадження» посадовими особами відділу Державної виконавчої служби Рівненського міського управління юстиції при виконанні рішень суду про стягнення заборгованостей до бюджету, фондів соціальної спрямованості, заборгованості з виплати заробітної плати працівникам підприємств обласного центру, а також рішень суду у сфері земельних відносин.

Так, за результатами проведених у 2013 році перевірок у сфері виконання рішень суду прокуратура м.Рівне внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення 5 кримінальних правопорушень, 2 з них — вчинені державними виконавцями відділу ДВС Рівненського міського управління юстиції та кваліфіковано за ч.2 ст. 367 КК України — службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Крім того, в порядку нагляду прокуратурою міста внесено 9 постанов про проведення перевірок, за результатами яких начальникові відділу ДВС внесено 11 подань про усунення порушень, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 6 державних виконавців.

Завдяки втручанню прокуратури м.Рівне державними виконавцями виконано рішень про стягнення заборгованостей до фондів соціальної спрямованості. Відтак, до управління Пенсійного фонду України м.Рівне, фонду соціального страхування на випадок безробіття стягнуто 2,3 мільйона гривень, у тому числі до місцевого бюджету — 1,1 мільйона гривень.

Прес-служба прокуратури м.Рівне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ