Після саміту ЄС угода з Україною може опинитися під сумнівом – литовський міністр

Після саміту ЄС угода з Україною може опинитися під сумнівом – литовський міністр

07.11.13 11:44 0 868
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявляє, що, на його думку, якщо ЄС і Україна до листопада не знайдуть консенсусу у питанні угоди про асоціацію, після саміту її підписання може взагалі опинитися під запитанням. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Я особисто думаю, що якщо ми цього не зробимо до саміту, то продовження буде під великим сумнівом», – зазначив він у Вільнюсі.

«Угода про асоціацію – це дуже важливий етап, дуже відповідальний. Практично цей етап дуже важливий, тому що мова йде про зону вільної торгівлі, говоримо про Україну, а це майже 50 мільйонів, але цій країні відкриється ринок у півмільярда», – зазначив міністр із Литви, яка нині головує у ЄС.

За його словами, мова йде «про великі стратегічні плани, які не лише позитивно впливатимуть на економіку України, але й геополітично дуже важливі». «Це своєрідна межа. Ми не можемо поводити себе так, ніби це просто ще один технічний процес, який можна, скажімо, відсунути до канікул, до Різдва чи після Різдва. Ми повинні все робити вчасно. Тим паче, це лише початок шляху», – наголосив Лінкявічус.

Раніше у середу міністр закордонних справ Литви зазначив, що українська влада досі не продемонструвала прогресу у вирішенні питання вибіркового правосуддя.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віталій Карпюк: Держава ...
Наступна новина: Сайт ПриватБанку увійшов в ...

КОМЕНТАРІ