Понад 7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб отримають місцеві бюджети Буковини від оподаткування «тіньової» зарплати

Понад 7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб отримають місцеві бюджети Буковини від оподаткування «тіньової» зарплати

07.11.13 12:04 0 981
Такий результат є наслідком систематичного проведення комплексу заходів, спрямованих на виявлення бізнесменів, які здійснюють виплату зарплати «у конвертах», а також за рахунок активній роботі з детінізації ринку праці, в тому числі ліквідації джерел походження «тіньових» коштів для виплати зарплати.
Зокрема, це спільні перевірки з органами виконавчої влади, проведення індивідуальної роботи з керівниками підприємств та приватними підприємцями – роботодавцями, проведення контрольно - перевірочної роботи, які вже сьогодні дали позитивний результат.
З початку 2013 року на засіданнях робочих груп та при проведенні співбесід щодо дотримання вимог Кодексу законів про працю України та Податкового кодексу України заслухано 1195 керівників підприємств. За результатами заслуховування додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб до бюджетів перевищили 1 млн. грн.
Крім того, за підсумками 10 місяців нинішнього року фахівцями Міндоходів у Чернівецькій області було перевірено 87 платників з питань дотримання чинного законодавства при виплаті заробітної плати та 80 - з виплати зарплати в «конвертах». Статистика підтверджує, що 73 відсотки допустили порушення трудового законодавства та норм Податкового кодексу України, а 90 відсотків перевірених виплачували «тіньову» зарплату. Підсумки перевірок – понад 7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій. Також за даний період легалізовано працю 510 найманих осіб.

Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ