В Україні проходить тиждень фінансової грамотності. Долучитися може кожний!

В Україні проходить тиждень фінансової грамотності. Долучитися може кожний!

07.11.13 12:05 0 925
Цього тижня в Україні проходить ініційований Національним банком України Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності.
Ініціатива Національного банку зі святкування Всеукраїнського тижня фінансової грамотності викликала активну підтримку як серед банків, так і вищих і середніх закладів освіти, громадських організацій, фінансових асоціацій, бібліотек, тощо.
Як зазначив перший заступник Голови Національного банку України Борис Приходько, заходи з підвищення рівня фінансової грамотності громадян України – це шлях до посилення захисту їхніх прав як споживачів фінансових послуг. Навіть в економічно розвинутих країнах населення не завжди здатне належним чином оцінити потенційні ризики, тому відтепер фінансова грамотність стає однією з ключових і необхідних навичок в житті кожної людини.
Протягом листопада 2013 року в усіх регіонах країни за спеціально розробленими Національним банком України методичними рекомендаціями та сценаріями фахівці територіальних управлінь НБУ, банківських асоціацій, Університету банківської справи НБУ, банків та інших організацій, що долучилися до святкування, проводитимуть для українців різного віку та соціального стану інтерактивні заняття, дні відкритих дверей в банках та інші освітні заходи.
Основними завданнями Всеукраїнського тижня фінансової грамотності стануть роз’яснення щодо ведення сімейного бюджету, основних принципів фінансового обліку, виховання звички до заощаджень та інвестицій, надання правдивої інформації про основні фінансові продукти, за допомогою яких можна реалізувати свої плани. Підвищення освіченості у питаннях фінансів впливає, зокрема, на зниження ризиків користування споживчими кредитами, упередження шахрайських дій недоброзичливців, розуміння переваг інструментів заощаджень, що пропонують фінансові установи та інше.
Чим вище рівень фінансової грамотності, тим впевненіше людина почуватиме себе у сучасному світі. До того ж, від рівня фінансової грамотності населення багато в чому залежить економічний розвиток кожної родини та всієї України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 7 млн. грн. податку ...
Наступна новина: Музична школа № 2 у ...

КОМЕНТАРІ