Енергетики лідирують у сплаті до держбюджету, а управлінці - до місцевого

Енергетики лідирують у сплаті до держбюджету, а управлінці - до місцевого

07.11.13 12:21 0 1187
У структурі податкових надходжень державного бюджету протягом десяти місяців цього року найбільшу частку перераховано підприємствами, які здійснюють розподілення електроенергії, газу та води - 22,3% від загальної суми надходжень до держбюджету, або 80,2 млн. грн. Почесне друге місце за величиною наповнення держказни впевнено посідають підприємства оптової торгівлі - 17%, або 60,8 млн. грн. Призову бронзу з рахунком 28,7 млн. грн. на користь держави отримали чернівецькі будівельники, вклад яких становить 8%.

Найбільший вклад до місцевої скарбниці органи державного управління - 66,4 млн. грн., або 14,7% від податкових надходжень до бюджету міста, освітяни поповнили місцеву казну на 36,6 млн. грн. ( 8,1%), охорона здоров'я - 32,7 млн. грн. (7,2%), підприємства роздрібної торгівлі 28,3 млн. грн. (6,3%).

Галузевий аналіз яскраво відображає «скромний» внесок до бюджету податку на доходи фізичних осіб працедавців - підприємців, або підприємств малого бізнесу, порівняно з бюджетними та іншими організаціями. Основна причина цього дисбалансу --приховування малим бізнесом дійсних розмірів заробітних плат і виплати «у конвертах».

Начальник ДПІ у м. Чернівцях Ярослав Городенський запевнив, що податкова служба чітко дотримувалась мораторію на проведення одного з видів податкових перевірок, а саме - фактичних перевірок малого бізнесу, що діяв у минулому році. „Однак мораторій жодною мірою не є індульгенцією,- і нікому із суб'єктів господарювання не дає права зневажати нормами законодавства. Наша задача - захистити сумлінного платника податків від несумлінного, і створити для всіх рівні умови ведення бізнесу”.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить небайдужих громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Червоноармійська, 200-А.


Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: В Україні практично ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ