Валерій Пятницький: Угода про асоціацію з ЄС дасть українській економіці преференції, яких не мають інші асоційовані країни

Валерій Пятницький: Угода про асоціацію з ЄС дасть українській економіці преференції, яких не мають інші асоційовані країни

07.11.13 23:15 0 1242
Угода про асоціацію та Зону вільної торгівлі з ЄС дасть українській економіці преференції, яких не мають інші асоційовані країни - зазначив урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій Пятницький. В ефірі каналу БТБ Пятницький повідомив, що Угода відкриває низці галузей можливість виходу на реалізацію спільних проектів та отримання інвестицій, яких не передбачають подібні угоди з іншими країнами.

«Серед найбільш яскравих - це є питання енергетики. Це питання, пов’язані з різними галузями, починаючи від космосу і закінчуючи такими, як лісівництво, природокористування... І в даному випадку ми говоримо про те, що ці елементи співробітництва – це не просто якісь декларації, а це глибока робота по гармонізації законодавства», - і додав, що гармонізація законів, правил і практик які застосовуються в ЄС у цих сферах, відкриває можливість виходу на реалізацію спільних проектів. «Спільні проекти в космосі, і спільні проекти в природокористуванні, і спільні проекти в енергетиці – вони багато чого варті … І не тільки просто торгівля. Це відкриває широкі можливості до глибокого інвестиційного співробітництва», - наголосив Пятницький.

Він додав, що співробітництво вже почалося, не очікуючи угоди, а вона дасть нові можливості і інструменти для співпраці.

«Ми зараз говоримо не про членство в Європейському союзі, а про глибоке партнерське майбутнє і участь України в єдиному європейському ринку – це загальна тенденція нашого руху до ЄС – політична асоціація і економічна інтеграція», - уточнив він.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З відкриттям зернового ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: «Для ...

КОМЕНТАРІ