Олег Тягнибок: «Для представників місії Кокса-Кваснєвського стало очевидним злісне небажання режиму ухвалити необхідні законопроєкти для підписання Угоди у Вільнюсі»

Олег Тягнибок: «Для представників місії Кокса-Кваснєвського стало очевидним злісне небажання режиму ухвалити необхідні законопроєкти для підписання Угоди у Вільнюсі»

07.11.13 23:15 0 1166
Олег Тягнибок: «Для представників місії Кокса-Кваснєвського стало очевидним злісне небажання режиму ухвалити необхідні законопроєкти для підписання Угоди у Вільнюсі»

Раніше европейські політики, зокрема місія Кокса-Кваснєвського, вочевидь, їхали до України з думкою про те, що все-таки треба переконати опозицію співпрацювати з владою, бо, мовляв, влада йде на певні поступки і своїми заявами декларує енвроінтеграційні процеси. Сьогодні під час наради щодо ухвалення необхідних законопроєктів була аналогічна ситуація аж до моменту, поки не вдалося зібрати всіх в одному кабінеті Голови Верховної Ради, де були присутні пан Кваснєвський і Кокс та представники опозиції і влади. В ході розмови проявилася брехня, лукавство і дволикість так званої парламентської «більшости». Про це 7 листопада 2013 року заявив Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи результат 2-годинних перемовин щодо ухвалення евроінтеграційних законопроєктів.

«Коли представникам більшости чітко ставили запитання: чи вони готові проголосували за закон про знищення ганебного явища, яким є політичні переслідування в Україні, – вони крутили і вертіли, як в’юни, так і не давши конкретної відповіді. Врешті-решт представники опозиції запропонували зробити нову редакцію закону. Суть його – ввести в чинне законодавство норму про те, що в’язні мають право на лікування за кордоном за рішенням суду. Звісно, не відомо, яким буде рішення щодо Тимошенко, якщо таку норму буде ухвалено. Вочевидь, опозиція ризикує, бо тільки за рішенням суду в’язні мають право на лікування за кордоном. Однак навіть за таких умов представники так званої «більшости» не хочуть голосувати, а стверджують, що необхідно робочій групі напрацювати законопроєкт. Тобто влада відверто тягне час. Очевидно, що нині європейським очільникам, представникам Кокса-Кваснєвського стала зрозумілою дволикість поведінки чинної влади», – підкреслив Олег Тягнибок.

Парламентар також зазначив, що на завтрашній ранок лідери опозиції зареєструють черговий законопроєкт щодо лікування в’язнів закордоном та внесуть його на розгляд парламенту.

«Насправді ми вважаємо, що не доцільно подавати цей законопроєкт і знову входити в гру так званої «більшости», якщо не буде їхніх підписів під цим документом. Нагадаю, що опозиція погодилася із закритими очима голосувати за провладні законопроєкти «Про прокуратуру» і закон про вибори в першому читанні, що для нас є невигідно. Однак ми готові на цей крок, щоби зрушити з місця ситуацію, бо вже вся Европа з нас сміється. Коли представники так званої «більшости» перед европейськими очільниками ведуть подвійну гру, це вже виглядає принизливо.

Ми як опозиція розуміємо, що нам потрібно йти на будь-які правові та політично доцільні кроки, аби добитися того, щоби проблему було розв’язано позитивно. Ми бачимо добрий настрій европейців на противагу злісному небажанню чинного режиму. Очевидно одне – для так званої «більшости» потрібна вказівка Януковича, щоб ухвалити всі необхідні законопроєкти для підписання у Вільнюсі Угоди про асоціяцію», – резюмував Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: У Луцьку розпочинають ...

КОМЕНТАРІ