Луцьк: «Подаруй надію, подаруй тепло…»

Луцьк: «Подаруй надію, подаруй тепло…»

08.11.13 14:38 0 1081
Подарувати надію – це відновити віру в життя.

Подарувати тепло – це зігріти поранену душу.

Подарувати надію – це переконати у доброті свого серця.

Подарувати тепло – це показати різнобарв’я життя.

Подаруй надію, подаруй тепло…

у Палаці культури міста Луцька відбувся концерт вихованців громадських організацій «Подаруй надію, подаруй тепло…». Організатор заходу – Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки управління культури Луцької міської ради.

На початку концерту з вітальним словом та благословінням до присутніх звернувся Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.

Під час концерту глядачі змогли побачити здобутки дітей та молодих людей, яким доля підготувала ряд випробувань: вихованців Волинського обласного молодіжного Центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя»; Волинської обласної громадської організації «Янголята»; Волинської обласної організації Українського товариства глухих; Волинської обласної дитячої громадської організації «Центр розвитку дитини» та інших.

«З трепетом у душі я дивився на тих діток, які були на сцені», - зазначив Луцький міський голова Микола Романюк. «Я дякую , у першу чергу, батькам за те, що вони знайшли у собі силу і мужність, не опустили руки, об’єдналися задля розвитку своїх дітей. Нині ви вже маєте хороші напрацювання. Все це завдяки вам», - сказав Микола Романюк.

Також він подякував громадським організаціям за те, що вони не стоять осторонь, а намагаються полегшувати життя особливих дітей, сприяти їхній соціалізації.

Окремі слова вдячності висловив Микола Романюк і релігійним об’єднанням, які активно працюють у цьому напрямку. Зокрема, владиці Ніфонту за постійну підтримку та допомогу.

За словами Миколи Романюка, міська влада робить серйозні кроки для того, щоб максимально допомогти особливим діткам. «За останні два роки вкладено майже мільйон гривень у Навчально-реабілітаційний центр. Ми розпочали із заміни внутрішніх мереж, вікон, ремонту даху, облаштування спеціальних кімнат для навчання діток. Допоміг у цьому й Благодійний фонд «Новий Луцьк». У наступному році ми хочемо завершити всі роботи», – наголосив він.

Міський голова пригадав, що «будучи головою Волинської облдержадміністрації часто зустрічався із батьками, які мають дітей-інвалідів, і обговорював їхні проблеми. Однією з головних - була проблема відсутності нормального приміщення, у якому вони могли б зустрічатися й займатися. Отже прийнято рішення про створення спеціального центру. Це буде місце, де представники усіх організацій, які працюють з особливими дітками, зможуть збиратися, займатися творчою діяльністю, обговорювати актуальні питання».

За словами Миколи Романюка, «він буде розташований у приміщенні колишнього дитячого садочка на вулиці Бенделіані». «За сприяння Бориса Клімчука виділено кошти на виготовлення проектної документації. Вона буде розроблена у цьому році. Плануємо виділити кошти з міського бюджету та будемо просити допомогу з обласного, щоб у наступному році вже розпочати реконструкцію приміщення, а у 2015-му здати його в експлуатацію», – сказав міський голова.

На завершення Микола Романюк закликав усіх разом працювати над покращенням життя особливих діток та побажав, аби Бог повертав усім сторицею за їхні добрі справи.

За сумлінну працю, дієву громадянську позицію, вагомий внесок у вирішення питання соціального захисту прав та інтересів людей з особливими потребами, а також з нагоди Дня працівника соціальної сфери він вручив Подяки міського голови колективу Волинської обласної організації Українського товариства глухих (голова – Сопронюк Галина Василівна); колективу Волинського обласного молодіжного Центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» (голова правління – Зелінська Людмила Василівна).

Отримавши нагороди Галина Сопронюк та Людмила Зелінська висловили слова подяки за постійну підтримку та допомогу міському голові Миколі Романюку та Митрополиту Луцькому та Волинському Ніфонту.

Також вручив презентаційні диски «Соціальний простір громади: творчість на ентузіазмі» та подарунки: Людмилі Вознюк – голові Волинської обласної громадської організації «Центр розвитку дитини»; Іванні Горбачук – голові Волинської обласної громадської організації «Християнська асоціація молодих людей та сім’ї»; Інні Гачуковій - голові Волинської обласної громадської організації «Янголята»; Наталії Бачевській - керівнику Центру творчого розвитку та становлення особистості «Територія щастя»; Ігорю Назарчуку – заступнику голови Волинської обласної громадської організації «Ми плюс»; Захару Ткачуку – керівнику Спілки громадських організацій «Молодіжна платформа».

До цих дисків увійшли сюжети про діяльність восьми громадських організацій, які працюють у нашому місті з дітьми та молоддю на волонтерських засадах.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ