В Луцьку міський голова Микола Романюк взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Незалежності Республіки Польща

В Луцьку міський голова Микола Романюк взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Незалежності Республіки Польща

08.11.13 17:21 0 898
11 листопада Польща відзначає національне свято – День Незалежності. Адже саме у цей день 1918 року було відновлено незалежну Польську Республіку, яка 123 років не мала власної державності, а її землі знаходилися у складі Російської імперії, Пруссії та Австрії.

Тож з нагоди 95-ї річниці Дня Незалежності Республіки Польща та 10-ї річниці діяльності Консульства Республіки Польща в Луцьку у Волинському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка відбулися урочистості.

Привітати сусідню державу з вагомими історичними віхами завітали голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук, Луцький міський голова Микола Романюк та заступник голови Волинської обласної ради Валентин Вітер.

г

Розпочався урочистий прийом з виконання Державного Гімну Польщі та Державного Гімну України.

Опісля до присутніх зі словами вітань звернулася Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи. «Безперечно, початок був складний, майбутнє – без впевненості, але ви підтримали», - зауважила вона й висловила слова особливої подяки обласній та міській владі.

Приїхав привітати своїх співвітчизників та Консульство Республіки Польща в Луцьку Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні пан Генрик Літвін. Він розповів про історію становлення незалежної Польщі, підкреслив єдність спільної історичної долі наших держав й зауважив, що польський народ співпереживає за вступ України до Європейського Союзу. «Сподіваємося, що той процес, який розпочався, матиме успішний результат у Вільнюсі», - зазначив пан Генрик Літвін.

У свою чергу, міський голова Микола Романюк привітав від імені усієї громади Луцька польський народ та Генерального Консула Республіки Польща в м. Луцьку пані Беату Бживчи з 95-ю річницею Незалежності Республіки Польща та 10-ю річницею створення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку.

«Нехай ця незалежність буде назавжди», - побажав Микола Романюк. Також висловив слова вдячності пані Беаті Бживчи та колективу Консульства за підтримку України та Луцька зокрема на шляху європейської інтеграції. «Завдяки вашій роботі Луцьк та Волинська область йдуть на крок попереду інших областей України у розвитку європейської співпраці. Особлива підтримка - у реалізації міжнародних проектів», - наголосив він та запевнив, що після підписання Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом партнерство між сусідніми народами тільки зміцниться.

«Міцного здоров'я, натхнення та невичерпної енергії, залишайтесь надалі прикладом служіння Батьківщині», - звернувся Луцький міський голова Микола Романюк до пані Беати Бживчи та вручив їй квіти й пам’ятний подарунок.

Атмосферу свята доповнив струнний квартет «Opium String Quartet».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ