В Закарпатській області керівництво іршавської міліції зустрілося з жителями села Сільце

В Закарпатській області керівництво іршавської міліції зустрілося з жителями села Сільце

08.11.13 08:55 0 765
Цими днями перший заступник начальника Іршавського районного відділу міліції підполковник Мирон Черничко провів прийом громадян у селі Сільце, що на Іршавщині.

У Сільці проживає понад 3200 громадян, із яких чимало знаходиться на заробітках або у рейсах (в селі багато водіїв-дальнобійників). Крім цього, Сільце далеко за своїми межами славиться вирощуванням овочів, а щосереди у центрі села працює великий ринок, на який з′їжджаються приватні підприємці з сусідніх районів.

Територію села обслуговує дільничний інспектор міліції лейтенант Андрій Терновцій. Сільський голова Сільця Віктор Кузьма відмітив роботу дільничного інспектора. Адже Андрій Терновцій постійно проводить, згідно графіку, прийоми громадян, де селяни мають можливість вирішити свої наболілі питання на місці.

Під час розмови сільський голова відзначив, що за останній час на місцевому ринку зменшилась кількість крадіжок, так як кожну середу у центрі села несуть службу по охороні громадського порядку працівники міліції. Також на перехресті села вже немає таких великих заторів, як раніше, завдячуючи працівникам Державтоінспекції, які все тримають під контролем.

Водночас громадяни нарікають на продаж у селі самогону. Ця проблема тут виникає майже кожної осені, після дозрівання фруктів. У деяких сім′ях чоловіки-пияки за горілку виносять із будинку навіть продукти харчування, щоб у подальшому їх обміняти на самогонку. По даному питанню підполковник відразу надав вказівку дільничному інспектору відвідати селян, які на дому продають самогон, провести з ними профілактичну бесіду та для початку притягнути їх до адміністративної відповідальності.

Селяни не обійшли й питання неблагополучних сімей, де молоді батьки зловживають спиртними напоями, при цьому забуваючи про свої обов′язки щодо виховання дітей. У такі проблемні сім′ї буде направлено працівників сектору кримінальної міліції у справах дітей, які вивчать побутові умови проживання неповнолітніх та проведуть профілактичну бесіду з батьками.

52-річний житель Сільця цікавився у керівника міліції порядком реєстрації вогнепальної мисливської зброї. Мирон Васильович роз′яснив, що зараз на території району проходить місячник добровільної здачі зброї, тож чоловік може здати нелегальну зброю, яку після перевірки за бажанням зможе офіційно зареєструвати.

На всі запитання громадяни під час прийому отримали компетентні та змістовні відповіді.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ