На Хмельниччині правоохоронці вилучили у браконьєрів близько 2 центнерів свіжовиловленої риби

На Хмельниччині правоохоронці вилучили у браконьєрів близько 2 центнерів свіжовиловленої риби

08.11.13 15:29 0 1094
* Чоловіки стверджували, що 8 рибальських сіток вони закинули на річці Смотрич у Городку, щоб наловити риби для власних потреб.

Того вечора правоохоронці проводили рейд по виявленню осіб, які займаються незаконним виловом риби. Близько 10 години вечора на річці Смотрич вони помітили підозрілого чоловіка, який ловив рибу за допомогою рибальської сітки. Згодом був затриманий і його спільник.

— Ми помітили ще одного чоловіка, — розповідає Віктор Оздоба, інспектор дозвільної системи, — який на річці Смотрич, в урочищі Новий пляж, на човні перевіряв рибальську сітку. Дочекавшись, коли горе-рибалка підплив до берега, затримали і його.

Порушниками виявились чоловіки 22 та 27 років, жителі сусіднього Ярмолинецького району. Для вилову риби у воду вони закинули аж 8 рибальських сіток. Серед браконьєрського улову були щуки, коропи, карасі, судак, білий амур тощо загальною вагою близько двох центнерів. Слідчі встановили, що зловмисники завдали істотної шкоди навколишньому природному середовищу на загальну суму 23 тисячі 644 гривень.

— Відповідно до Кримінального кодексу України, — каже Анатолій Угляр, заступник начальника Городоцького райвідділу міліції, — за такі дії передбачена кримінальна відповідальність за статтею 249, згідно з якою правопорушникам загрожує стягнення в розмірі від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі строком до 3 років.

Поки триватиме досудове розслідування, рибальські сітки, човен та автомобіль браконьєрів зберігатимуться у райвідділі. Рибу працівники міліції передали у Лісоводський будинок-інтернат.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі виявлено 3 ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ