В Івано-Франківській області рятувальники провели практичні заняття на централізованій базі газодимозахисної служби

В Івано-Франківській області рятувальники провели практичні заняття на централізованій базі газодимозахисної служби

08.11.13 11:42 0 845
На базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС в області пройшли практичні заняття з працівниками апарату Управління та підрозділів забезпечення, які входять в склад газодимозахисної служби гарнізону.

Заняття розпочалися в навчальному класі бази газодимозахисної служби. Заступник начальника Управління підполковник служби цивільного захисту Віталій Федунків під час теоретичної частини занять звернув особливу увагу особового складу на дотримання правил безпеки праці під час роботи в апаратах захисту органів зору і дихання в задимленому та загазованому середовищі. В ході теоретичної частини учасники занять зосередили увагу, зокрема, на тактико-технічних характеристиках апарату ОМЕГА-300-1-С. Ці апарати на стиснутому повітрі, зазначають фахівці, забезпечують роботу рятувальників під час ліквідації пожеж, надзвичайних ситуацій на протязі 60 хвилин.

Наступним етапом були практичні заняття, які пройшли в теплодимокамері централізованої бази газодимозахисної служби. В ході занять рятувальники провели, в першу чергу, оперативну перевірку апаратів захисту органів зору та дихання. Далі учасники занять відпрацювали роботу у складі ланки газодимозахисної служби під час гасіння умовної пожежі в сильнозадимленому середовищі та провели розвідку і гасіння умовного загорання, евакуювали потерпілого із задимленого приміщення.

До речі, з початку поточного року на території області за допомогою роботи ланок газодимозахисної служби ліквідовано близько сотні пожеж та загорань.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські рятувальники ...
Наступна новина: «Міжнародна ...

КОМЕНТАРІ