У Львівській області діють 9 стаціонарних відділень для проживання соціально незахищених громадян

У Львівській області діють 9 стаціонарних відділень для проживання соціально незахищених громадян

08.11.13 16:38 0 900
На Львівщині функціонують 9стаціонарних відділень для постійного або тимчасового проживання соціально незахищених громадян, в яких мешкають понад 250 осіб.

В народі такі відділення називають «Будинками Милосердя», оскільки умови максимально наближені до домашніх. Просторі ошатні житлові кімнати, вітальні, їдальні, медичні та процедурні кабінети відповідають стандартам соціальних послуг. В стаціонарних відділеннях перебувають жителі різних сіл району, які на старість залишилися самотніми, а зараз проживають у великій дружній родині.

Як поінформували у департаменті соціального захисту населення ОДА, мешканці даних закладів забезпечені чотириразовим харчуванням, одягом, взуттям, постільною білизною, столовим посудом, спеціальними засобами пересування тощо. Їх щодня обслуговують кваліфіковані медпрацівники, палатні санітарки. Водночас надаються перукарські та санітарно-гігієнічні послуги. Багато уваги приділяється організації культурного дозвілля – є підшивка газет, настільні ігри, бібліотеки.

Для мешканців відділення проводяться заходи з нагоди державних і релігійних свят. На ці свята запрошується учні шкіл, музичні колективи будинків культури, клубів. Мешканці відчувають себе повноправними членами громадянського суспільства.

Зазначимо, що у Львівській області відсутні черги на влаштування в геріатричні пансіонати. Однак, оскільки пансіонати розміщені у містах, віддалені від сільських районів і важко проходить адаптація мешканців сільської місцевості у великих будинках-інтернатах, для наближення послуги до громадянина є необхідність у відкритті стаціонарних відділень для постійного та тимчасового проживання одиноких непрацездатних.

В стаціонарні відділення для постійного або тимчасового проживання на постійне або тимчасове проживання, повне державне утримання приймаються одинокі громадяни похилого віку, інваліди (які досягли 18-річного віку), хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які відповідно до висновку лікарсько-консультаційної комісії закладу охорони здоров’я за станом здоров’я не здатні до самообслуговування, потребують постійного стороннього догляду та допомоги, соціально-побутових, соціально-медичних та інших соціальних послуг.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Проект із протидії ...

КОМЕНТАРІ