Герой України, керівник ПАФ «Єрчики» Володимир Дідківський відзначає своє 60-річчя

Герой України, керівник ПАФ «Єрчики» Володимир Дідківський відзначає своє 60-річчя

08.11.13 11:57 0 1082
7 листопада 2013 року відзначає своє 60-річчя директор приватної агрофірми «Єрчики» Попільнянського району, голова постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Житомирської обласної ради, голова ради Союзу сільськогосподарських підприємств Житомирської області Володимир Дідківський.

За визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку агропромислового комплексу, впровадження сучасних форм господарювання у 2002 році Володимир Дідківський був удостоєний звання «Герой України» з врученням ордена Держави. У 2009 році за вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу України, досягнення високих показників у виробництві сільськогосподарської продукції, багаторічну сумлінну працю директор агрофірми отримав звання заслуженого працівника сільського господарства України. Веде активну роботу в розбудові інфраструктури та соціальної сфери району.

На сцені районного Будинку культури голова облдержадміністрації Сергій Рижук і голова обласної ради Йосип Запаловський сердечно привітали Володимира Олександровича з 60-річчям, подякувавши за звитяжну хліборобську працю, якій ювіляр присвятив 38 років. Очільники області побажали керівнику передової агрофірми міцного здоров’я, щедрої долі, нових звершень.

Ювіляра привітали керівники Попільнянського, Ружинського та Брусилівського районів, керівники 13 сільськогосподарських підприємств Попільнянщини.

З найкращими побажаннями до Володимира Дідівського звернулись 5 Героїв України – Олександр Коросташов (Полтавська область), Микола Васильченко (Черкаська область), Петро Іващук, Василь Петринюк (Хмельниччина), Володимир Чернишенко (Київщина).

Святковий настрій учасникам ювілейного вечору дарували творчі колективи району, народний артист України Ю. Градовський, заслужена артистка України Ірина Шинкарук, вокальний квартет «Гетьман», хореографічний ансамбль «Сонечко»

Довідково. Сільськогосподарське підприємство «Єрчики», яке з 2000 року очолює Володимир Дідківський, досягло гарних показників своєї діяльності. Так, валове виробництво зерна у 2012 р. склало 18310 т, у 2013 планується досягти 20047 т при урожайності 65,3 ц/га. В агрофірмі «Єрчики» у 2012 р. вироблено 45810 ц молока, запланований показник 2013-го року – 56 210 ц.

Щороку на підприємстві вводяться в дію нові господарські будівлі, оновлюється машинно-тракторний парк, вчасно виплачується заробітна плата, яка у 2012 році складала 3256 грн., а у 2013 – 3612 грн. Усі працівники колективу мають освіту, забезпечені житлом. Молодим спеціалістам, які відпрацювали в агрофірмі 10 років, надається безоплатне житло, яке побудовано своїми силами.

У колективі агрофірми дбають не тільки про рентабельність виробництва, а й про добробут односельців, забезпечення достойного рівня життя селян. Село Єрчики газифіковано, всі вулиці асфальтовані, постійно проводиться благоустрій. У розвиток соціальної сфери протягом останніх трьох років вкладено 3 млн. грн., в тому числі за 9 місяців 2013 року 1,09 млн. грн.

Сільське господарство, вважає ювіляр, потрібно піднято до європейського рівня, оскільки Україна має для цього всі умови: «Треба пишатися не найкращими у світі чорноземами, а тим, що держава виростила 100 млн. т зерна».

«Ніколи не соромився того, що я з села, а, навпаки, горджусь тим, що я селянин і жодного разу в житті не пожалкував, що не поїхав шукати легкого хліба в місто», - стверджує Володимир Дідківський і додає: «Найбільш комфортно почуваюсь на полі, на фермі, біля хати».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ