В Житомирській області покращення матеріально-технічної бази оздоровчих таборів залежить від зваженого підходу до фінансування

В Житомирській області покращення матеріально-технічної бази оздоровчих таборів залежить від зваженого підходу до фінансування

08.11.13 17:33 0 909
Цього року на виконання завдань Президента України в області розширено мережу дитячих таборів. Так, за статистичними даними, відпочинком та оздоровленням на Житомирщині охоплено понад 90 тисяч дітей шкільного віку, тобто майже 71 % від загальної кількості.

Однак матеріально-технічна база оздоровчих таборів як в Україні, так і на Житомирщині зокрема потребує покращення, яке залежить від зваженого підходу до фінансування. Цьогоріч капіталовкладення місцевих бюджетів, спрямовані на заходи щодо покращення матеріально-технічної бази оздоровчих таборів порівняно з минулим роком зросли втричі.

На цьому акцентував заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк 7 листопада під час засідання регіональної тристоронньої соціально-економічної ради.

— Для підготовки та проведення ремонтних робіт у дитячому оздоровчому таборі «Супутник», засновником якого є Житомирська міська рада, виділено понад 400 тис. грн, для цих же потреб табір «Соколятко» (засновник – Бердичівська міська рада) отримав понад 160 тис. грн, а позашкільний навчально-оздоровчий заклад «Дитячо-юнацький табір „Березовий гай“ Бердичівської районної ради – 60 тис. грн, – навів приклад Олександр Миколайович.

У контексті розширення мережі закладів відпочинку та оздоровлення дітей 2013-й рік є знаковим для Житомирщини, – у с. Левків Житомирського району відновлено роботу табору «Орлятко». Нагадаємо, за призначенням заклад не працював майже десять років, а чотири останніх узагалі пустував. За рішення обласної ради, табір було передано у спільну територіальну власність сіл, селищ і міст області. На відновлення «Орлятка» з обласного бюджету було спрямовано 400 тис. грн.

— Завдяки роботі обласного штабу з питань оздоровлення та відпочинку дітей, загалом всіх структурних підрозділів облдержадміністрації та за допомогою підприємств вдалося відновити роботу табору «Орлятко». У серпні 150 дітей області вже мали змогу відпочити у цьому закладі, – зазначив Олександр Антонюк.

Загальна ж планова потужність табору «Орлятко» – 450 відпочиваючих. Тому посадовець озвучив прохання до керівництва облдержадміністрації та обласної ради врахувати при формуванні бюджету на 2014-й рік необхідність фінансової підтримки на відновлення ще одного корпусу закладу.

— Таким чином, ми зможемо оздоровити у таборі «Орлятко» ще 150 дітей, а протягом чотирьох змін – узагалі 600 дітей, – пояснив заступник директора профільного департаменту.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: Цього року на Львівщині ...

КОМЕНТАРІ