В Житомирській області рятувальники навчали дітей правилам безпеки життєдіяльності

В Житомирській області рятувальники навчали дітей правилам безпеки життєдіяльності

08.11.13 09:42 0 735
З давніх часів до найважливіших проблем людини відносяться збереження здоров'я і забезпечення особистої безпеки. Умови життя сучасного суспільства такі, що проблема безпеки життєдіяльності в ньому часто перетворюється в проблему виживання. Статистика свідчить: більшість людей, в тому числі і діти, гинуть внаслідок катастроф природного, техногенного та соціально-політичного характеру. Ось чому сучасній людині необхідно знати основи безпеки життєдіяльності, а підростаючому поколінню прищеплювати навички безпечної життєдіяльності.

Так, у рамках Місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності 7 листопада співробітниками Управління ДСНС України у Житомирській області проведено перші Уроки безпеки з учнями Центру професійно-технічної освіти №15 міста Житомир та 4-го класу Житомирської гімназії №3.

Під час заходу юнаки та дівчата Центру, які навчаються на куховарів, ознайомилися із правилами безпеки життєдіяльності, що можуть знадобитися їм у повсякденному житті та під час виробничо-навчальної практики. Крім того, рятувальники у черговий раз нагадали молоді, як користуватися первинними засобами гасіння пожежі.

Учням Центру фахівці ДСНС розповіли про надзвичайні події, що найчастіше трапляються у підлітковому середовищі та привели приклади трагічних наслідків дитячої необачності. Безпосередньо на практиці співробітники прес-служби ДСНС продемонстрували, як треба діяти у випадку виникнення пожежі. Після цього вихованці закладу переглянули відеофільм про пожежі на Житомирщині в осінньо-зимовий період.

З метою закріплення отриманих під час уроку знань діти взяли участь у вікторині "Хай буде безпечно у кожній оселі". За вірні відповіді на загадки та запитання вікторини переможці отримали ручки та блокноти із символікую ДСНС України.

Протягом усього заходу рятувальникам допомагав ляльковий персонаж дракончик Коша, відомий юним мешканцям області як герой дитячої телепрограми про безпечне життя «Школа незвичайних наук». Хоч вихованці закладу відносяться до підліткового віку, проте в очах дітей яскраву просліджувалися спогади з дитинства при спілкуванні з ляльковим персонажем, адже кожен із них у душі завжди залишається дитиною.

На згадку про захід дітям презентували та вручили диски з 50-ма серіями дитячої пізнавально-розважальної телепрограми «Школа незвичайних наук». Кожна із них розповідає про правила поведінки у побуті, під час відпочинку на природі, відзначення новорічних свят тощо.

Того ж дня до Управління ДСНС України у Житомирській області завітали учні 4-го класу Житомирської міської гімназії №3. Для школярів рятувальники провели екскурсію по частині спеціальної техніки. Діти ознайомилися із технікою, що виїжджає на гасіння пожежі та використовується для надання допомоги потерпілим у ДТП. Крім того, кожен із гостей мав змогу приміряти на себе каску та куртку бійців ДСНС, а також сфотографуватися у них на фоні пожежної машини.

Всі учні отримали задоволення від побаченого та відчули себе справжніми рятувальниками. Наприкінці в актовій залі Управління ДСНС України у Житомирській області, було підбито підсумки уроку безпеки. Зокрема, діти переглянули фільм про пожежі в осінньо-зимовий період та взяли участь у конкурсі знавців пожежно-рятувальної справи. Останній засвідчив, що школярі 4-го класу Житомирської міської гімназії №3 Урок безпеки вивчили на «відмінно». В свою чергу, дітлахи в якості подяки подарували на пам’ять рятувальникам плакат, зроблений власноруч. Він, згідно правил проведення Місячника, візьме участь в конкурсі на кращий малюнок, який відображає позицію дітей у протидії надзвичайним ситуаціям та розповідає про мужню професію рятувальника.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З початку року на Волині ...
Наступна новина: У Тернопіль прибула одна з ...

КОМЕНТАРІ