Рівненщина: рятувальниками у складі «Мобільно-консультаційного пункту» проведено профілактично-роз’яснювальну роботу у Млинівському районі

Рівненщина: рятувальниками у складі «Мобільно-консультаційного пункту» проведено профілактично-роз’яснювальну роботу у Млинівському районі

08.11.13 11:03 0 890
Холодна осіння погода спонукає населення інтенсивно використовувати опалювальні прилади та електромережу. При цьому люди мало звертають увагу на дотримання заходів пожежної безпеки. У зв’язку з цим співробітники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненської області проводять рейдові відпрацювання житлового сектору з метою сповіщення людей про можливість виникнення пожеж у осінньо-зимовий період через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення та нагрівальних електроприладів, а також долучають до проведення відповідної профілактичної роботи працівників соціальних служб та волонтерів.

06 листопада рятувальники спільно з працівниками Рівненського обласного та Млинівського територіального центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, зустрілися з учнями загальноосвітніх навчальних закладів смт.Млинів та села Боримель Млинівського району. Співробітники Держслужби з НС і соцпрацівники роз’яснили дітям вимоги правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності та порядок дій у разі виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події. У ході спілкування з школярами особлива увага зверталася на формування у дітей навичок правильного та безпечного поводження під час осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду.

Також школярам продемонстрували повчальний мультфільм та роздали застережливі листівки із правилами безпечної життєдіяльності.

Після відвідування навчальних закладів учасники рейду відправилися проводити профілактичні масово-роз’яснювальні заходи у житловому секторі. У ході спілкування з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, фахівці вкотре нагадували громадянам про суворе дотримання правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності у побуті, роз’яснювали людям як уникнути лиха, роздавали відповідні листівки та пам’ятки із порадами як запобігти біді.

Щоб ефективніше вплинути на свідомість громадян, рейдівці наводили конкретні приклади пожеж та їх наслідків, що трапилися на території області, а також за згодою власників здійснювали огляд помешкань з метою виявлення наявних порушень пожежної безпеки з подальшим наданням, як консультативної так і практичної допомоги населенню відносно упередження пожеж або інших надзвичайних подій.

Громадяни дякували рятувальникам за допомогу, а також обіцяли дотримуватись відповідних правил безпеки.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ