У Рівненській області рятувальники проводять Тиждень знань з основ безпечної життєдіяльності ,

У Рівненській області рятувальники проводять Тиждень знань з основ безпечної життєдіяльності ,

08.11.13 10:16 0 925
Дітлахи складають найбільшу групу ризику, а в пошуках цікавостей вони найчастіше спричиняють надзвичайні пригоди або ж стають їх жертвами. Загалом же з початку року в наслідок різноманітних нещасних випадків на Рівненщині загинуло 15 дітей та 132 постраждало. Виною тому є недостатньо розвинене відчуття загрози у малюків. І попередити та проінформувати їх про небезпеку, познайомити з першочерговими діями з ліквідації надзвичайної події та правилами порятунку власного здоров’я та життя близьких – головна мета усіх дорослих.

Не стоять осторонь даного питання і працівники Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій області, котрі 7 листопада для вихованців 8-ї загальноосвітньої школи міста Рівне провели Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

Зустріч розпочалася традиційно зі знайомства. Рятувальники, розповіли учням про мужню та героїчну професію вогнеборця, в яких умовах доводиться працювати бійцям Держслужби з НС, рятуючи людські життя, а також наголосили на необхідності дотримання елементарних правил безпечної поведінки в різного роду надзвичайних ситуаціях, адже безпека власного життя – понад усе.

З перших хвилин діти юрбою оточили рятувальників – усім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецітехніку. Найперше, що зацікавило, в переважній більшості хлопців, стосувалося техніки – вони хотіли знати її будову та характеристику. Вразив всіх бензоріз, за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки ДТП, і спеціальні ножиці, котрі швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки, і пневмоподушка, котра здатна легко підняти 20-тонний автомобіль і апарат захисту органів дихання без якого робота у задимленому приміщені просто не можлива.

Не відставали від хлопців і дівчатка, які з неймовірним інтересом слухали розповіді фельдшера-рятувальника та лікаря екстреної медичної допомоги щодо надання невідкладної медичної допомоги, цікавило малечу і сучасне медобладнання та способи його застосування. Співробітники служби порятунку ще раз нагадали дітям правила безпеки під час осінньо-зимового періоду.

А сапери обласного управління ДСНС на прикладі муляжів продемонстрували різні види боєприпасів: міни, снаряди, бомби, кулі, котрі їм досить часто доводиться вилучати із землі. Також рівненські піротехніки звернули увагу дітей на необхідність дотримання правил безпечної поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, щоб уникнути непередбачуваних наслідків. Не бракувало охочих як серед юнаків, так і серед дівчат приміряти спорядження сапера, яке, до речі, не є вже таким й легким.

Надзвичайно цікаво учням було послухати фахівців хіміко-радіометричної лабораторії про службові завдання, які їм доводиться виконувати при можливих аваріях на хімічних та радіаційних об'єктах.

А далі було і одягання на швидкість бойового одягу і подача води з пожежної автоцистерну на умовний осередок займання і фотографування на пам'ять з рятувальниками на фоні спецтехніки. Бажаючих на мить відчути себе рятувальником виявилося чимало. Своєю спритністю дівчатка нічим не поступалися хлопцям. Того дня поза увагою працівників Держслужби з НС не залишилась жодна дитина: усім вручили «Пам’ятки безпеки».

Задоволені співпрацею з рятувальниками і освітяни вважаючи таку просвітницьку роботу плідною та продуктивною. Адже проведені заходи підвищують обізнаність дітей та дають змогу зменшити кількість пожеж та надзвичайних пригод за участю школярів.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ