обласна комісія з ТЕБ і НС проаналізувала готовність Рівненщини до ліквідації наслідків можливих стихій

обласна комісія з ТЕБ і НС проаналізувала готовність Рівненщини до ліквідації наслідків можливих стихій

08.11.13 09:29 0 893
Минулорічні метрові снігові замети вказали на необхідність ґрунтовніше готуватися до ймовірних надзвичайних ситуацій, акцентував заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак. Відтак, влада в містах і районах області має співпрацювати з усіма дорожніми організаціями, аби навіть в ускладнених погодних умовах забезпечити доїзди до всіх населених пунктів Рівненщини. Що для цього вже зроблено, проревізували під час комплексних перевірок, а результати обговорили під час засідання комісії з ТЕБ та НС. Доповідачі запевнили Володимира Новака, що в Рівному до ускладнених погодних умов підготувалися найкраще, і вперше за всі попередні роки до міських комунальників і шляховиків не було жодних зауважень. Відзначили також покращення і в Дубенській ДЕД. Водночас, за стратегічним плануванням новопризначеного очільника облавтодору Володимира Квачука, буде посилена база і в Радивилівському районі. Там наразі активно поповнюють запаси паливних і протиожеледних матеріалів.

Загалом Рівненщина вже отримала 29 вагонів солі, на основі якої наразі готують суміші для посипання автошляхів. Також укладені договори з піщаними кар’єрами, тому проблем із запасами піску в області не виникатиме, прозвітували Володимиру Новаку. Йому також доповіли, що зауваження перевіряючих уже врахували у Гощанському та Корецькому районах, втім досі проблемними залишаються Млинівський і Здолбунівський. Заступник голови облдержадміністрації доручив районам і містам терміново надолужити всі недопрацювання та прозвітувати про виконання в триденний термін.

Водночас члени комісії ТЕБ та НС звернулися до військових, аби у випадку сильних снігопадів допомогли розчищати дороги власною технікою, яка працює а базі танків і може пробивати складні метрові перемети. Для їх безперебійної роботи вже готові виділяти пальне з регіонального матеріального резерву, запевнили Володимира Новака. Тим часом рятувальники Держслужби з НС доповіли, що вже підготували аварійно-рятувальну та інженерну техніку, яка зможе витягувати автівки зі снігового полону, а також визначили можливі ускладнені ділянки, де за потреби працюватимуть мобільні пункти надання допомоги водіям. Їх, як і торік, розміщуватимуть вздовж головних автотрас, аби люди могли цілодобово зігрітися або ж отримати медичну та іншу допомогу.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Учасники акції Greenpeace ...
Наступна новина: Львівщина отримала 29,5 ...

КОМЕНТАРІ