Начальники відділів організації профнавчання з усієї України ознайомилися із досвідом роботи Рівненського ЦПТО ДСЗ

Начальники відділів організації профнавчання з усієї України ознайомилися із досвідом роботи Рівненського ЦПТО ДСЗ

08.11.13 08:08 0 846
На базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбувся навчальний семінар начальників відділів організації профнавчання регіональних центрів зайнятості. Участь у заході взяли також представники відділу організації роботи навчальних закладів управління організації профорієнтації та профнавчання Державного центру зайнятості, Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості України. Темою семінару було ознайомлення із можливостями та перевагами навчання в центрах профтехосвіти служби зайнятості загалом і у Рівненському ЦПТО ДСЗ зокрема, а також забезпечення надання якісних освітніх послуг у сучасних умовах.

Візит гостей розпочався в Олександрійському навчальному відділенні, де присутні ознайомилися із методиками підготовки кадрів для сільського господарства, підприємств метало- та деревообробки, матеріально-технічною базою, на якій відбувається навчання. Потім учасникам делегації презентували навчальне відділення з підготовки фахівців сфери туризму, готельного господарства та ресторанної справи. Екскурсію для груп провели директор РЦПТО ДСЗ Олександр Калюх та заступник директора з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко. Організація та забезпечення навчального процесу і проживання безробітних отримали схвальні відгуки учасників семінару.

Під час круглого столу, який відбувся у конференц-залі навчального відділення, обговорювалися проблеми організації професійного навчання безробітних, переваги швидкої та ефективної підготовки кадрів на замовлення роботодавців на базі центру. Заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок особливу увагу звернула на взаємодію усіх відділів обласного та базових центрів зайнятості з центром профтехосвіти.

Олександр Калюх за допомогою мультимедійних засобів презентував решту відділень Рівненського ЦПТО ДСЗ, докладно розповівши про професії та напрями, за якими проходять навчання безробітні. Він окремо зупинився на підготовці кадрів сфери ІТ як галузі, яка розвивається найбільш швидкими темпами і потребуватиме із кожним роком залучення усе більшої кількості фахівців. Доповідь супроводжувала віртуальна екскурсія Ресурсним центром інформаційно-комунікаційних технологій РЦПТО ДСЗ, яка здійснювалася через сайт навчального закладу. Олександр Калюх наголосив, що ефективна схема підготовки кадрів залежить від координації зусиль усіх центрів служби, високої мотивації фахівців, узгодженості рішень і дій, врахування принципів андрагогіки (методики навчання дорослого населення).

Упродовж 9 місяців 2013 року у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості проходили професійну підготовку, перепідготовку або підвищували кваліфікацію 7540 осіб. Крім мешканців Рівненщини на базі РЦПТО ДСЗ навчалися 2210 безробітних з інших областей України.

У навчальному закладі велику увагу приділяють взаємодії із роботодавцями, аби якнайповніше враховувати їхні побажання при розробці навчальних планів та програм. Керівники провідних підприємств краю входять до складу Дорадчого комітету та консультативних рад за окремими професіями. Усього у центрі навчають за 55 професіями та більш як двома сотнями напрямів підвищення кваліфікації.

Учасники круглого столу обговорили актуальні проблеми організації професійного навчання безробітних, зокрема у навчальних закладах служби зайнятості.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Виставка «Рукотвори» ...

КОМЕНТАРІ