У Рівненській області марафон робітничих професій сфери послуг

У Рівненській області марафон робітничих професій сфери послуг

08.11.13 18:06 0 932
З 25 по 29 жовтня Сарненський районний центр зайнятості в селах Бутейки, Ясногірка та Селище провів виїзний Марафон робітничих професій сфери послуг. Метою заходу було поінформувати учнівську молодь, батьків випускників про реальну ситуацію на ринку праці, можливості працевлаштування та професійного навчання за професіями, яких потребує сфера обслуговування, допомогти молоді обрати професію, яка є і буде актуальною на ринку праці.

Спеціалісти районного центру зайнятості надавали індивідуальні консультації з питань вибору професії, розповідали про умови та можливості професійного навчання, в тому числі за направленням служби зайнятості, інформували про можливості працевлаштування за робітничими професіями кухаря, офіціанта, бармена, продавця продовольчих та непродовольчих товарів, перукаря, майстра ресторанного обслуговування та інш.

На зустріч були запрошені підприємці Анатолій та Наталія Боровики. Вони розповіли дітям про можливості працевлаштування за робітничими професіями, заробітну плату, умови праці, соціальний захист.

Була проведена презентація Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, під час якої старшокласники ознайомилися з переліком професій, за якими здійснюється професійне навчання, виробничими майстернями, умовами проживання. Старшокласники поставили багато запитань щодо вибору майбутнього фаху, навчального закладу, а також реєстрації в центрі зайнятості та можливості проходження професійного навчання.

У центрі зайнятості переконані, що ознайомлення юнаків та дівчат з робітничими професіями та шляхами їх здобуття сприятиме усвідомленому вибору майбутнього фаху.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Завдяки оперативникам ...

КОМЕНТАРІ