В Тернополі інформація щодо військової служби

В Тернополі інформація щодо військової служби

08.11.13 16:01 0 920
У відповідності до ст. 20 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» на військову службу за контрактом на посади солдат, матросів, сержантів і старшин приймаються громадяни України, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають вимогам військової служби:

- військовослужбовці, які прослужили на строковій військовій службі не менше шести місяців, громадяни призовного віку, які мають вищу або професійно технічну освіту і не проходили строкової військової служби, військовозобов'язані, а також жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою віком від 18 до 40 років - на військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського складу.

На військову службу за контрактом приймаються військовозобов'язані, які визнані військово-лікарськими комісіями придатними за станом здоров'я до проходження військової служби і мають відповідну фізичну підготовку, та жінки, які придатні за станом здоров'я до проходження військової служби в мирний час. Держава гарантує:

- стабільне грошове забезпечення;

- безкоштовне медичне обслуговування;

- пільговий відпочинок у санаторіях Міністерства оборони України з членами сім'ї;

- обов'язкове державне страхування;

- пільги при вступі у вищі навчальні заклади України;

- соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей згідно з чинним законодавством України;

Військовослужбовці військової служби за контрактом отримують грошове забезпечення від 1900 до 5000 гривень в залежності від посади та вислуги років.

Розширення вікового діапазону прийняття на військову службу за контрактом від 18 до 40 років дає можливість окремим громадянам мати право на пенсійне забезпечення при звільненні з військової служби за віком або станом здоров'я при наявності в них загального трудового стажу не менше 25 років.

Згідно Закону України військова служба в Збройних Силах України є державною службою особливого характеру. Час проходження військової служби зараховується громадянам до загального стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби.

З питань оформлення документів та заключення контракту слід звертатись: м. Тернопіль, вул. Тролейбусна 5, Тернопільський об'єднаний міський військовий комісаріат, тел. 43-58-19, 43-57-17, 43-58-14, 43-58-15.

Військовий комісар

Тернопільського об'єднаного міського військового комісаріату

підполковник В.П.Гурюк

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ