На Тернопіллі представники влади взяли участь у Хресній ході

На Тернопіллі представники влади взяли участь у Хресній ході

08.11.13 12:50 0 895
Одну з найбільш відомих і шанованих у християнському світі святинь – Холмську ікону Божої Матері привезли до Тернополя.

Зустріли її на Майдані Перемоги. Хресним ходом святиню пронесли містом до Хреста на набережній Тернопільського ставу. Очолили ходу священнослужителі та представники влади.

«Сьогодна над нашим містом засяяла благодать, - сказав у вітальному слові Архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор, - сонечком та сухою погодою зустрів Тернопіль Холмську ікону Божої Матері. Ця ікона воістину єднає навколо себе всіх, тисячоліттями люди молилися до неї та просили Божого благословення. Прийшовши з краю волинського у край галицький Пресвята Богородиця нагадує нам про єдність, яка має бути у нас».

Ікону несли містом так, щоб представники всіх християнських конфесій Тернополя мали можливість приєднатися до спільної молитви, пройшла хресна хода біля храмів обласного центру аби кожен отримав частинку благодаті Холмської ікони.

Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Петро Гоч від імені Валентина Хоптяна привітав вірян та учасників хресної ходи, а також подякував усім священнослужителям за те, що дали можливість мешканцям Тернополя та області прикластися до цієї святині: «Тішимося зі всією Тернопільщиною, що у нас перебуває одна з чотирьох найбільших святинь українського народу – Холмська ікона. В цей час, в цей день ми можемо ще раз своєю молитвою, своїми роздумами піднятися над буденністю та над тими проблемами, якими живемо щодня. Нехай цей день запам`ятається усім, а молитва та єднання, які є біля цієї ікони, супроводжують нас щодня».

Ікона Холмської Божої Матері перебуватиме у Тернополі кілька днів. Її переноситимуть з храму в храм, аби віряни змогли помолитися до образу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ