Напередодні підписання Угоди з ЄС наші аграрії вже є гравцями глобального порядку - Валерій Пятницький

Напередодні підписання Угоди з ЄС наші аграрії вже є гравцями глобального порядку - Валерій Пятницький

08.11.13 11:27 0 896
В перспективний український АПК вигідно вкладати інвестиції, його можна розглядати як хаб для виходу на треті ринки – вважає Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький. В ефірі каналу БТБ економіст зазначив, що наші аграрії напередодні підписання Угоди з ЄС уже відчувають себе гравцями глобального порядку .

«В даному випадку наш агропромисловий комплекс розглядає європейський ринок з точки зору нових можливостей. З одного боку – з точки зору збільшення обсягів, з ішого - з точки зору роботи над якістю і безпечністю». Він додав, що зроблено дуже багато кроків, вкладено багато коштів, багато продукції вже постачається на цей ринок, не чекаючи підписання Угоди, тому що українські агропідприємтсва вже пройшли систему аудиту і перевірок з боку ЄС. Він навів за яскравий приклад виробників птиці.

Пятницький додав, що в Європі умови і природа відносин в аграрному секторі не дозволяють мати великі землеволодіння. Малі фермери, зазвичай, орієнтовані переважно на внутрішній ринок. В ЄС не існує великих аграрних господарств, які є в Україні, – із землеволодіннями від 100 тисяч до 0,5 млн га. І це, за його словами, забезпечує ефективність і запровадження нових технологій, тому в український АПК вигідно всім вкладати інвестиції та можна розглядати його як хаб для виходу на треті ринки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ