Олег Тягнибок скерував депутатський запит щодо невиплати заробітної плати на всій території України

Олег Тягнибок скерував депутатський запит щодо невиплати заробітної плати на всій території України

08.11.13 12:49 0 883
Голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок скерував запит Прем’єр-міністрові, міністрові соціяльної політики України та головам обласних державних адміністрацій депутатський щодо масових невиплат заробітної плати на всій території України.

У запиті, зокрема, зазначено, що, відповідно до даних Державного комітету статистики України, станом на 1 жовтня 2013 року обсяг заборгованости із виплати заробітної плати українцям становить 1024,5 млн грн.

Лідер націоналістів стверджує, що найбільший рівень заборгованости із виплати заробітної плати українцям можна спостерегти в Донецькій та Київській областях – 159,7 та 151,8 млн грн. відповідно.

«Крім того, у Київській області рівень заборгованости з початку року збільшився більш ніж у сто разів. 7 березня 2013 року за підписом тридцяти шести народних депутатів України ВО «Свобода» було надіслане депутатське звернення Президентові України, в якому народні депутати вимагали невідкладно вжити заходів із метою виплати працівникам заборгованости із заробітної плати, компенсації втрати частини грошових доходів та притягнути винних осіб до відповідальности. Відповідно до депутатського звернення та на виконання доручення Кабінету Міністрів України, 18 травня 2013 року заступник міністра соціяльної політики України – керівник апарату Коломієць М.В. – листом повідомив, що за результатами селекторної наради, яка відбулася 4 квітня 2013 року під головуванням Віце-прем’єр-міністра України О. Вілкула за участи представників Генеральної прокуратури України, центральних, місцевих органів виконавчої влади та керівників найбільших підприємств-боржників із заробітної плати, центральним та місцевим органам виконавчої влади надано доручення щодо повного погашення заборгованости із заробітної плати», – підкреслив Олег Тягнибок.

Як відомо, гарантія захисту права на своєчасне отримання заробітної плати регламентується статтею 43 Конституції України, відповідно до положень якої кожен має право заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Несвоєчасна виплата заробітної плати працівникам є порушенням трудового законодавства та може передбачати дисциплінарну, адміністративну чи кримінальну відповідальність.

У зв’язку з цим голова фракції ВО «Свобода» вимагає від чинної влади гарантувати в Україні додержання вимог статті 43 Конституції України, надати інформацію про стан виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України О. Вілкула щодо виплати українцям заборгованости із заробітної плати до кінця 2013 року, а також забезпечення виплати відповідної компенсації втрати частини заробітної плати, передбаченої чинним законодавством України.

Детальний текст запиту тут: http://www.svoboda.org.ua/dokumenty/zvernennya/043936/

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Держава заохочуватиме ...

КОМЕНТАРІ