Олег Тягнибок подав до суду на «Експрес» з вимогою спростування брехливої інформації

Олег Тягнибок подав до суду на «Експрес» з вимогою спростування брехливої інформації

08.11.13 13:50 0 964
Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок звернувся до Франківського районного суду Львова з позовною заявою, вимагаючи визнати поширену 24 жовтня 2013 року ТОВ «Експрес мультимедіа груп» (№117 газети «Експрес») у статті під назвою «Гроші Тягнибока-4. Угода з дияволом» інформацію недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію.

У позовній заяві зазначено, що у вказаній статті міститься недостовірна інформація, яка завдає шкоди немайновим правам Олега Тягнибока як народного депутата України і публічного політика та завдає йому моральної шкоди. Як стверджує Олег Тягнибок, наведена у статті інформація є неправдивою, не відповідає дійсності і спрямована на приниження його чести, гідности та ділової репутації. Відповідач публічно поширив негативну й недостовірну інформацію, що спрямована винятково на приниження авторитету та репутації позивача в очах громадян України.

Конституція України кожному гарантує право на свободу думки і слова, на вільне висловлення своїх поглядів і переконань (ст. 34). Однак відповідач грубо порушив положення ст. 68 Конституції України, згідно з якою ніхто не має права посягати на права і свободи, честь і гідність инших людей. У відповідності до ч. 3 ст. 277 Цивільного кодексу України, негативна інформація, поширена про особу, вважається недостовірною, якщо особа, яка її поширила, не доведе протилежного (презумпція добропорядності). Негативною слід вважати інформацію, в якій стверджується про порушення особою, зокрема, норм чинного законодавства. Проте відповідач не навів жодного доказу для обґрунтування своїх заяв і в підтвердження їхньої правдивости.

Зважаючи на це, Олег Тягнибок просить суд визнати поширену 24 жовтня 2013 року ТОВ «Експрес мультимедіа груп» в №117 газети «Експрес» у статті під назвою «Гроші Тягнибока-4. Угода з дияволом» інформацію недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію позивача. Це, зокрема, інформація про те, що Олег Тягнибок буцімто є бізнес-партнером доктора Новицького, здійснював разом із ним незаконні шахрайські операції, шляхом обману важкохворих людей, з метою отримання прибутку. Ці закиди викладено у наступних фрагментах статті: «керівник «Свободи» мав прямий фінансовий зиск від шахрайських операцій»; «жертвами спільного моторошного бізнесу родини Тягнибока та доктора Новицького стали тисячі безневинних людей»; «міжнародний шахрай доктор Новицький і … його бізнес-партнер Олег Тягнибок»; «головний партнер доктора Новицького в Україні – людина на сьогодні теж широко відома, публічна. Чи не щодня його прізвище з’являється у новинах – на телебаченні, радіо, у пресі. Щоправда, через характер його основної діяльності важко відразу зрозуміти, що поєднує цю людину з доктором Новицьким. А проте зв’язок цей глибокий, давній, ґрунтований на тісних емоційних та фінансових засадах. Прізвище цієї людини – Олег Тягнибок»; «родина Тягнибоків та Новицький – бізнес-партнери уже впродовж майже двох десятиліть. Якщо назвати речі своїми іменами, то їхній бізнес – обман важкохворих людей, що перебувають у відчаї. Їхні долі у цьому страхітливому бізнесі чітко поділені. Їхні ролі у цьому бізнесі – чітко визначені. І їхня мета – теж абсолютно зрозуміла – гроші, нажива за всяку ціну, у тому числі й ціною людського життя»; «спільника родини Тягнибоків заарештовано. Тягнибок далі рекламує доктора Новицького та його препарат… Препарат, що, як це вже відомо сьогодні, сіє смерть».

Олег Тягнибок вимагає зобов’язати відповідача – Товариство з обмеженою відповідальністю «Експрес мультимедіа груп» – спростувати брехливу інформацію шляхом публікації резолютивної частини судового рішення на тій самій шпальті газети «Експрес» і тим самим шрифтом, що і спростоване повідомлення, протягом 1 місяця з дня набрання рішенням суду законної сили.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ