Богдан Бенюк: «Не зумівши провести дитяче «Евробачення» на належному рівні, Україна ризикує вкотре зганьбитися перед Европою»

Богдан Бенюк: «Не зумівши провести дитяче «Евробачення» на належному рівні, Україна ризикує вкотре зганьбитися перед Европою»

08.11.13 17:54 0 941
Організація та проведення міжнародного дитячого пісенного конкурсу «Евробачення-2013», який вже 25 листопада має розпочатися в Києві, викликає нині значні застереження. Якщо конкурс так і не буде проведено на належному високому рівні, Україна ризикує вкотре стати посміховиськом для всієї Европи. Таку точку зору 8 листопада 2013 року висловив міністр культури та охорони культурної спадщини Уряду національної альтернативи ВО «Свобода», народний депутат, Народний артист України Богдан Бенюк.

Коментуючи постанови Кабміну «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2006 р. і від 27 квітня 2011 р. (щодо фінансового забезпечення підготовки та проведення в Україні дитячого пісенного конкурсу «Евробачення-2013»)», свободівець акцентував увагу на бездіяльності й системних зволіканнях уряду Азарова в питанні організації та проведенні цього музичного заходу.

Як відомо, Держб’юджет України на 2013 рік на фінансування дитячого «Евробачення-2013» передбачає 25 млн. грн. за програмою інформаційного і організаційного забезпечення участи України в міжнародних форумах, конференціях, виставках та инших заходах. Утім необхідні кошти й досі не надійшли.

«Уряд прокинувся лише 7 листопада, тобто за два з половиною тижні до початку конкурсу, – зауважив Богдан Бенюк. – Коли ж, власне, відбуватиметься ця підготовка, якщо з наявними проблемами у Держскарбниці кошти на її фінансування надійдуть у найкращому разі в кінці грудня чи взагалі не надійдуть? Чи підготовку та проведення конкурсу мають здійснювати в кредит?». За словами свободівця, в разі неналежного проведення конкурсу або ж його зриву Україна ризикує зазнати значних репутаційних втрат. «Якщо якість проведення конкурсу буде нікудишньою, Україна, на жаль, вже не вперше зганьбиться перед Европою», – резюмував він.

Довідка: З 25 по 30 листопада в Україні відбуватиметься міжнародний дитячий пісенний конкурс «Евробачення-2013». Право на його проведення наша держава здобула завдяки 10-річній Насті Петрик, яка стала переможницею конкурсу минулого року.

Прес-служба Уряду національної альтернативи ВО «Свобода»

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ