«Свобода» пікетуватиме МВС з вимогою покарати фальсифікаторів виборів із 223-ї ОВК

«Свобода» пікетуватиме МВС з вимогою покарати фальсифікаторів виборів із 223-ї ОВК

08.11.13 20:05 0 987
11 листопада 2013 року об 11:00 Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" пікетуватиме Міністерство внутрішніх справ України. Активісти вимагатимуть від міліції передати до суду справу стосовно фальсифікацій результатів парламентських виборів 2012 року в 223-му окрузі.

"Попри те, що міліція має усі потрібні докази проти фальсифікаторів та знає їх поіменно, справу досі не передано до суду. Коли ми влітку пікетували прокуратуру, то виявилось, що... справу загублено, як зазначили так звані «правоохоронці». І от нещодавно її "знайшли". З квітня нею займається Міністерство внутрішніх справ.

11 листопада спливає рівно рік, відколи було порушено кримінальну справу стосовно фальсифікаторів результатів виборів 2012 року. Під час нашого пікету МВС 4 жовтня на запитання журналістів про те, коли справу нарешті буде передано до суду, виконувач обов'язків начальника головного слідчого управління МВС України полковник міліції Ігор Цюприк відповів, що, згідно з процесуальними нормами, це має відбутися протягом року з початку реєстрації справи

Відео:


Проте міліціянт одразу ж зазначив, що можливий "людський фактор", у зв'язку з чим слідство може тривати довше, й відмовився називати конкретний кінцевий термін передачі справи до суду. Тому я переконаний, що 11 листопада, черговий клерк МВС повідомить, що ще не допитані всі свідки, чи ще щось, і тому розслідування триватиме далі. Але краще б МВС знайшло якусь иншу відмовку, оскільки громадськості вже добре відомо, що так звані «правоохоронні органи» навіть не викликали на допит головного організатора фальсифікацій – Віктора Пилипишина, про що він сам хвалився", – прокоментував ситуацію Юрій Левченко.

Зауважимо, що відповідну справу було передано до МВС 16 квітня 2013 року нібито через вимоги нового КПК, хоча він набрав чинности ще 2012 року. Ігор Цюприк відмовився роз'яснювати це рішення. Варто наголосити, що після передачі справи до МВС слідчих дій міліція не здійснює. Відповідно, представник міліції не зміг пояснити, що нині робить слідство.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За неподання звітності з ...
Наступна новина: Надходження податку на ...

КОМЕНТАРІ