З 18 жовтня 2013 року діє новий порядок реєстрації РРО

З 18 жовтня 2013 року діє новий порядок реєстрації РРО

09.11.13 00:00 0 952
З 1 січня 2013 року суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов'язані подавати до органів Міндоходів звітність з РРО лише в електронному вигляді. Ця вимога передбачена Законом України від 24.05.2012 року №4834-VI, яким було внесено зміни до Податкового кодексу України.
Згідно Закону України про РРО ці суб‘єкти господарювання зобов‘язані застосовувати лише таку касову техніку, яка включена до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій.
Наказом Міндоходів від 01.10.2013 р. № 522 з Державного реєстру РРО вилучено моделі РРО, які не забезпечують електронну передачу контрольно-звітної інформації до органів Міндоходів. Відповідно суб’єкти господарювання до 1 грудня зобов‘язані скасувати реєстрацію таких РРО та встановити нові, які б забезпечували можливість електронного звітування.
Реєстрація нових РРО буде здійснюватися відповідно до вимог нового Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міндоходів від 28.08.2013 р. №417, який набрав чинності з 18.10.2013 р.
Наказом внесено ряд змін до процедур реєстрації РРО, КОРО. Зокрема: затверджено форми заяв для реєстрації (перереєстрації) РРО, КОРО; реєстрація (перереєстрація) РРО, КОРО здійснюється в органі доходів і зборів за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків (не за місцем здійснення діяльності); передбачено можливість реєстрації РРО шляхом подання заяв в електронному вигляді; запроваджується оприлюднення даних щодо реєстрації/скасування реєстрації РРО, КОРО та журналів використання РРО на офіційному веб-сайті Міндоходів; присвоєні фіскальні номери для РРО та КОРО автоматично будуть формуватись в інформаційній системі Міндоходів і не змінюватимуться при перереєстрації, а також зберігатимуться до моменту скасування реєстрації РРО, КОРО, журналів використання РРО.

Підготовлено інформаційно-комунікаційним
відділом ДПІ у м. Івано-ФранківськуГУ Міндоходів
в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині 73-річна ...

КОМЕНТАРІ