Свободівця Сергія Бондаря викликали на допит у справі повалення невідомими пам’ятника Лєніну

Свободівця Сергія Бондаря викликали на допит у справі повалення невідомими пам’ятника Лєніну

09.11.13 09:26 0 1124
8 листопада 2013 року свободівця Сергія Бондаря викликали на допит до управління МВС України у Полтавській області. Спілкування з міліціянтами тривало близько двох годин і стосувалося повалення невідомими пам’ятника Лєніну в селі Петракіївка Хорольського району.

Правоохоронці повідомили Сергієві Бондарю, що націоналісту змінюють підозри. Свободівець на безглузді запитання міліціянтів відповідати відмовився й своєї вини не визнає. До того ж, Сергій нині носить електронний браслет стеження, який некоректно працює, а щоденно націоналіста «навідують» міліціянти.

«Абсурдна ситуація, коли із політичних мотивів, замість того, аби виконувати свої прямі обов’язки, міліціянти приходять до свободівців і вночі, і рано вранці. А злочинці, які скоїли вбивство, подекуди розгулюють вулицями, міліціянти «шукають» їх роками. Кримінальні переслідування активних людей, зокрема свободівців, які намагаються боротися з режимом і ставати на захист простих громадян, на жаль, продовжуються», – зазначив Сергій Бондар.

Нагадаємо, що 19 вересня 2013 року на трасі "Київ – Харків" неподалік Хоролу на Полтавщині міліціянти безпідставно зупинили мікроавтобус свободівців, мовляв активісти причетні до повалення пам'ятника Лєніну в селі Петракіївка. Не маючи доказів, ґрунтуючись на словах невідомого свідка, активістів протримали понад добу, навіть не висуваючи конкретних звинувачень. А в ніч із 19 на 20 вересня відбулися 3 судові процеси для обрання запобіжних заходів свободівцям. Русланові Андрійку та Вікторові Поштару присудили так зване "особисте зобов'язання", а Сергієві Бондарю суд призначив 2-місячний домашній арешт. Триває досудове слідство.

Докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/042386/

Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ