Олександр Демидов: "Проблема насильства в сім'ї потребує особливої уваги і вирішувати її необхідно комплексно!"

Олександр Демидов: "Проблема насильства в сім'ї потребує особливої уваги і вирішувати її необхідно комплексно!"

09.11.13 16:34 0 914
На цьому наголосив начальник УМВС України в Чернівецькій області на міжвідомчій нараді щодо стану додержання вимог законодавства, спрямованого на попередження насильства в сім’ї.

Підхід до вирішення даної проблеми повинен бути комплексним, - зазначив Олександр Демидов. Тож особливо важливою складовою подолання цього негативного явища в суспільстві має бути співпраця правоохоронних органів та усіх гілок влади.

З початку року до органів внутрішніх справ області надійшло понад 4 тисячі заяв та повідомлень про вчинення насильства в сім’ї. Майже 2 400 правопорушників отримали офіційні попередження, винесено 161 захисний припис та видано 167 направлень на проходження корекційної програми. Сімейні дебошири поставлені на профілактичний облік, з ними здійснюється індивідуально-профілактична робота. Всього профілактується понад 2 800 сімейних дебоширів.

Діяльність правоохоронних органів з попередження насильства не обмежується процесом розкриття злочинів чи документування фактів сімейно-побутових конфліктів у адміністративному порядку. Вона охоплює також профілактичну та попереджувальну діяльність, інформаційну та роз’яснювальну роботу.

Окрім того, щорічно на території області проводяться операції «Побут» та «Візит», аби міліція змогла своєчасно виявити конфліктуючі родини та попередити випадки насильства в сім’ї.

Активною у вищевказаному питанні є співпраця Управління МВС України в Чернівецькій області та громадських організацій: Чернівецький міський Благодійний фонд "Нова сім'я" та Чернівецьке обласне громадське молодіжне об'єднання "Сучасник".

Правоохоронці закликають потерпілих від сімейного насилля звертатися за допомогою до міліції. Одразу ж телефонуйте на «102» і пам’ятайте – вас обов’язково захистять від домашніх тиранів!

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У навчальних закладах ...
Наступна новина: Микола Давидюк: ...

КОМЕНТАРІ