На Волині влада перешкоджала діяльності журналіста

На Волині влада перешкоджала діяльності журналіста

09.11.13 08:09 0 874
На Волині влада перешкоджала роботі журналіста, порушуючи норму про безперешкодний доступ до висвітлення заходів влади та органів місцевого самоврядування. Про це під час оголошення депутатського запиту до прокурора області Андрія Параки та голови Волинської ОДА Бориса Клімчука повідомив керівник фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Волинській облраді Олександр Пирожик.

6 листопада 2013 року у газеті "Волинь-нова" з'явилася критична публікація журналіста Сергія Наумука "В аграрних чиновників – масонські наради?". У публікації йдеться про випадок, коли журналіста авторитетного друкованого ЗМІ, який висвітлював перебіг наради з начальниками управлінь агропромислового розвитку в селі Воютин Луцького району, не допустили на її пленарне засідання, мотивуючи це тим, що нібито нарада має виробничий характер.

"На мій погляд, така аргументація не витримує критики, оскільки інформація щодо розвитку тваринництва в області не належить до розряду секретних чи конфіденційних, а такі дії чиновників можуть бути розцінені як перешкоджання законній професійній діяльності журналістів", – зазначив Олександр Пирожик.

Втім, провладна більшість відмовилася підтримати запит свободівця. Тому він буде оформлений як звернення і скерований до голови Волинської ОДА та прокурора області.

Олександр Пирожик вимагає здійснити перевірку за вказаним фактом та поінформувати, наскільки обґрунтованими були дії чиновників щодо журналіста, а в разі виявлення порушень чинного законодавства – притягнути винних до відповідальності, встановленої законом.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ