Близько 400 порушень виявили інспектори ДАІ Закарпаття при проведенні профілактичних заходів "Перевізник зима-2013"

Близько 400 порушень виявили інспектори ДАІ Закарпаття при проведенні профілактичних заходів "Перевізник зима-2013"

09.11.13 12:54 0 842
«Без вікон та дверей, повний автобус людей» - приблизно таку «пасажирську загадку» виявили інспектори ДАІ Закарпаття у Іршавському районі.

Щоденно протягом року інспектори ДАІ, несучи службу, перевіряють пасажирський транспорт, водіїв та підприємців, які займаються послугами з перевезення пасажирів. Окрім того, декілька разів на рік на території області, як загалом по Україні, проходять спеціальні заходи, пов’язані з перевірками пасажироперевізників. Проте кмітливі громадяни знаходять різні способи заробітку на безпеці інших людей, у даному випадку – пасажирів.

Декілька днів тому при проведенні заходів «Перевізник зима-2013» інспектори Державтоінспекції із залученням спеціалістів діагностичної лабораторії відпрацьовували Іршавський район. У одному із сіл правоохоронці зупинили мікроавтобус марки «Volkswagen». У салоні автобуса на 11-ти пасажирських місцях розмістилося 13 пасажирів. У ході подальшої перевірки працівники ДАІ з'ясували, що цей транспортний засіб був самовільно переобладнаний власником з вантажного на пасажирський з грубими порушеннями.

«Пасажирські сидіння, якщо шкільні стільці можна так назвати, були прикріплені до підлоги саморізними болтами і при першому різкому маневрі крісло могло відірватися, а пасажир отримати травми, - коментує ситуацію начальник сектору автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС Василь Філіп. – У даному транспортному засобі були відсутні пасажирські вікна, тобто люди їхали у цілковитій темряві! Але найбільше вражає те, що пасажири, не дивлячись на «нелюдські» умови, все ж користувалися послугами даного «нелегального» перевізника».

Загалом з початку профілактичних заходів інспектори ДАІ Закарпаття виявили близько 400 порушень у сфері перевезення пасажирів. 60 з них - це технічні неполадки, такі як несправність рульового керування, зношеність протекторів шин, несправності електрообладнання, тобто ті порушення, які суттєво впливають на безпеку руху.

УДАІ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ