На Хмельниччині 73-річна бабуся дала бій грабіжнику

На Хмельниччині 73-річна бабуся дала бій грабіжнику

09.11.13 08:00 0 883
Відважна пенсіонерка не тільки змогла сама себе захистити, а й невідкладно повідомила про напад до Дунаєвецького райвідділу міліції, що дало змогу правоохоронцям затримати грабіжника за «гарячими слідами».

29-річний чоловік тільки звільнився із місць позбавлення волі. У колонії він повідомив, що після звільнення має намір виїхати до Росії, де проживає його матір, але сам подався у рідне село на Дунаєвеччині, до бабусі. Та не пробувши на свободі і тижня, молодик знову взявся за злочинний промисел.

Перехиливши кілька чарок для хоробрості, зловмисник вирішив залізти у будинок до самотньої пенсіонерки та поживитись її заощадженнями. Але одразу все пішло не так — злодійська вдача відвернулась від крадія з досвідом. Спочатку лиходій розбив одне вікно та заліз всередину будинку, але опинився в кімнаті, з якої не було виходу далі. Однак це його не зупинило — чоловік вибрався надвір, розбив ще одне вікно та заліз уже в іншу кімнату. У цей час прокинулась власниця будинку. Бабуся вийшла на коридор подивитися, що коїться, як на неї одразу накинувся молодик і почав вимагати грошей. Але 73-річна пенсіонерка виявилась не з лякливих — самостійно виштовхала непроханого гостя за двері і одразу подзвонила в міліцію, що дало змогу затримати грабіжника за «гарячими слідами».

Також у ході досудового слідства було встановлено причетність молодого чоловіка ще й до двох крадіжок із місцевих кафе-магазинів. Звичним для себе шляхом через розбиті вікна він проник всередину, але і тут йому не пощастило — в обох випадках виторг за день власниці розважальних закладів перед закриттям забрали, тож горе-крадію вдалось наскребти під прилавками лише кілька сотень. До речі, кілька років тому він уже обкрадав одне із цих кафе, за що якраз-от відбув покарання.

Стосовно затриманого відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» та ч. 3 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Незважаючи на доволі молодий вік, за ґрати він потрапляє уже в четвертий раз. Цього разу злісному рецидивісту загрожує від чотирьох до восьми років позбавлення волі.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 18 жовтня 2013 року діє ...
Наступна новина: Закарпаття: на Свалявщині ...

КОМЕНТАРІ