На Хмельниччині постать Миколи Дарманського увіковічнено у камені

На Хмельниччині постать Миколи Дарманського увіковічнено у камені

09.11.13 16:07 0 981
У житті професорсько-викладацького корпусу та студентства Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії відбулася надзвичайно приємна подія – відкриття погруддя та вшанування пам’яті про Миколу Дарманського. В урочистому відкритті погруддя високоерудованої людини, професіонала та педагога-управлінця взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко.

Вадим Дмитрович зазначив, що відкриття погруддя Миколи Дарманського у вищому навчальному закладі, де він проявив себе в усіх своїх ракурсах, позитивних рисах і напрацюваннях є надзвичайно приємною подією. Завдяки цьому ідеї, які відпрацьовував Микола Миколайович, будучи на різних посадах, мають своє логічне продовження.

«Людина професіонал, людина посадовець, людина педагог-реформатор-управлінець… Саме за його ініціативи зроблено дуже багато в житті нашої області, в її гуманітарній сфері і, зокрема, у вашій академії», - наголосив у своїй промові Вадим Дмитрович, говорячи про визначного подолянина.

Говорячи про талановитого хмельничанина, зазначимо, що 1996 році саме він очолив Хмельницьке педагогічне училище. За його ініціативи та при безпосередній участі педагогічне училище було реорганізовано спочатку в гуманітарно-педагогічний коледж, а згодом, у 2000 році, в гуманітарно-педагогічний інститут.

Під керівництвом Миколи Миколайовича проведено значну роботу щодо розширення спеціальностей та спеціалізацій з підготовки фахівців освітньої галузі. Так, за його ініціативи відкрито магістратуру зі спеціальності «Управління навчальним закладом», перший випуск магістрів якої було здійснено у 2002 році. Тоді ж почали функціонувати галузеві науково-дослідні лабораторії, практикувалося проведення науково-методичних і науково-практичних конференцій з актуальних проблем розвитку вищої освіти.

У творчому доробку Миколи Миколайовича Дарманського понад сорок наукових і навчально-методичних праць.

Микола Миколайович займався і досить широкою культурно-просвітницькою роботою. Саме його ідеєю було створення театру музики і пісні «Розмай».

У 2008 році за ініціативи Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та управління освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації в області засновано Хмельницьку обласну премію імені Миколи Дарманського в галузі освіти та науки, метою якої є сприяння науковому та професійному росту освітян та науковців, що є важливим чинником розвитку освіти і науки в сучасному полікультурному просторі області.

Увіковічнити у камені Миколу Дарманського вдалося студентам спеціальності „Образотворче мистецтво” під керівництвом заслуженого художника України, доцента кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії Шертинюка Леоніда Леонідовича.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Таран: "Необов'язкові ...
Наступна новина: Ужгородські школярі ...

КОМЕНТАРІ