Львівщина: на Жовківщині рятувальники здійснили профілактичних огляд житлового сектору напередодні зимового періоду

Львівщина: на Жовківщині рятувальники здійснили профілактичних огляд житлового сектору напередодні зимового періоду

09.11.13 10:41 0 885
Фахівці Жовківського районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області спільно з соціальними працівниками, представниками правоохоронних органів, РЕМ ВАТ «Львівобленерго» та місцевими ЗМІ провели відпрацювання с. Воля Висоцька, що на Жовківщині.

Проводяться такі відпрацювання з метою перевірки стану пожежної безпеки приватних житлових будинків, зокрема, справності електромережі та пічного опалення у період опалювального сезону. Крім того, завдяки таким заходам, фахівці ДСНС консультують господарів щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті та допомагають усунути вагомі недоліки, які в подальшому можуть стати причиною біди. Особлива увага при цьому звертається на помешкання самотніх осіб похилого віку, малозабезпечених сімей, та інших соціально не захищених верств населення.

Із даною категорією населення провели детальний інструктаж з правил користування опалювальними приладами, сушіння одягу над газовими конфорками, утримання не захаращеного простору навколо печей та їх правильного обслуговування. Під час профілактичних оглядів мешканцям були вручені пам’ятки з основних правил пожежної безпеки у побуті адже відсоток пожеж у житловому секторі складає близько 80% від загальної кількості.

Не забули під час профілактичних оглядів і про школярів. Фахівці ДСНС розповіли їм про безпечну поведінку з електропобутовими приладами, заборону перевантаження електромережі та порядок дій на випадок пожежі. Учні із захватом брали участь у дискусії, що стосувалася небезпек, які підстерігають на них вдома. Для закріплення отриманих знань школярі отримали повчальні пам’ятки з основ безпеки життєдіяльності.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До 200-річчя від дня ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ