Олег Панькевич: "Партія влади прикриває свої злочини позірним звеличуванням "героїв Дніпра"

Олег Панькевич: "Партія влади прикриває свої злочини позірним звеличуванням "героїв Дніпра"

09.11.13 16:24 0 1008
Народний депутат України від ВО "Свобода" Олег Панькевич вимагає від Генерального прокурора України Віктора Пшонки та міністра культури України Леоніда Новохатька покарати причетних до руйнування охоронної зони пам'ятника загиблим під час форсування Дніпра у березні 1944 року і території, де тривали бойові дії, та подбати про належну охорону та збереження місця загибелі тисяч людей. Про це йдеться в депутатському запиті паралментаря щодо порушення законодавства про охорону пам'яток культурної спадщини, руйнування пам'ятки історії – місця форсування Дніпра у березні 1944 року.

"Цей злочин відбувається в той час, коли представники влади, яка причетна до цього плюндрування, реєструють у Верховній Раді численні постанови про відзначення 70-річчя боїв за Дніпро, проводять помпезні паради. Ситуація в Антонівці яскраво ілюструє фальш і цинізм партії влади, яка свої злочини прикриває позірним звеличуванням та вшануванням загиблих", – зазначив Олег Панькевич.

Як зазначає свободівець, під час його перебування на Херсонщині у вересні 2013 року мешканці селища Антонівка поскаржилися на незаконне будівництво греблі на березі Дніпра, на вул. Дніпровській. Народний депутат скерував звернення та запити стосовно цих порушень прокуророві Херсонської області К. Свіденку та Генеральному прокуророві України В. Пшонці.

"Окрім того, мені стало відомо, що під час незаконного спорудження греблі за допомогою спеціяльної техніки було здійснено відбір прибережного гравію у безпосередній охоронній зоні пам'ятника воїнам, що загинули під час форсування Дніпра у березні 1944 року. Здійснення відбору гравію також спричинило руйнування території, де точилися кровопролитні бої та загинули тисячі людей. Згідно із Законом України "Про охорону культурної спадщини" (із змінами та доповненнями від 16 грудня 2004 року) "місця бойових дій…, визначні місця, пов'язані з важливими історичними подіями…" вважаються об'єктами культурної спадщини (стаття 2, п.2) і охороняються державою", – зазначає Олег Панькевич.

Націоналіст звертається до Генпрокурора щодо встановлення осіб, причетних до руйнування охоронної зони пам'ятника загиблим під час форсування Дніпра у березні 1944 року і території, де тривали бойові дії, та притягнення винних до відповідальності, а також вимагає від Мінкультури подбати про належну охорону та збереження місця загибелі тисяч людей.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У навчальних закладах ...

КОМЕНТАРІ