Ігор Мірошниченко: "У Львові суддя Карбовнік самовільно захопив приміщення дитячого садка, які переобладнав під власну квартиру"

Ігор Мірошниченко: "У Львові суддя Карбовнік самовільно захопив приміщення дитячого садка, які переобладнав під власну квартиру"

09.11.13 11:42 0 1137
Суддя Миколаївського районного суду Львівської області Ігор Карбовнік проживає понад 10 років у квартирі, яка йому не належить. Про це заявив народний депутат України від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко 8 листопада 2013 року під час виступу з трибуни Верховної Ради України. Як розповів націоналіст, хабарник та корупціонер Ігор Зварич, відомий у народі як "суддя-колядник", нині сидить у тюрмі, але його справа живе і процвітає. Чоловік сестри його дружини, нині призначений безстроково на посаду судді Миколаївського районного суду Львівської області Ігор Карбовнік уже понад десять років проживає у квартирі, яку самовільно захопив 2002 року, використовуючи свій статус недоторканості та службове становище. При цьому він не дозволяє вселитися в неї законним власникам, які придбали цю квартиру за кредитні кошти і змушені понад 2 роки сплачувати відсотки за угодою, не маючи при цьому житла.

Історія рейдерських захоплень приміщень, які Карбовнік самовільно переобладнав у квартиру, пов'язана з державним підприємством "Львівсільмаш", юристом якого він працював на початку 2000-х років. Використовуючи підроблені протоколи зборів акціонерів, Карбовнік та його спільники захопили частину приміщення відомчого дитячого садка "Ластівка" за адресою: м. Львів, вул. Сулими, 32, перебудували його і заселилися в створені квартири. При цьому не було отримано дозволу на ліквідацію дитячого дошкільного закладу, як це передбачено чинним законодавством України, а саме – дозволу управління Франківського районного відділу освіти Львова. Карбовнік підробив підписи протоколів зборів акціонерів, згідно з якими йому нібито дозволяли провесті реконструкцію цих приміщень. 2005 року Франківська прокуратура в особі прокурора О.Вороніна оскаржила ці дії. Прокуратура стверджує, що рішення зборів акціонерів було підроблено, тому вона вимагає привесті статус переданої частини нежитлових приміщень дитячого садочка по вул. Сулими, 32 у Львові у попередній стан.

Зі слів народного депутата, стало відомо, що квартира, у якій без законних підстав та відповідних документів проживає Карбовнік, колись належала Львівському державному підприємству "Львівсільмаш". Після цього підприємство збанкрутувало, його майно передавали в заставу банкам, і в підсумку воно опинилося в приватних руках.

"Коли банк продавав своє майно, квартиру законно купила громадянка Галина Гавронська, яка і звернулася до мене по допомогу. Жінка вже понад два роки не може заселитися в свою квартиру, яку вона законно придбала, у якій прописана та має на неї право власності. Окрім того, допомагає Карбовніку його спільник – відомий рейдер Косенко, що захищав у свій час Ігоря Зварича. Разом вони почали фабрикувати проти власників квартир кримінальні справи, аби ті не намагалися відстояти свої законні права.

У нашій судовій системі панує суцільна корупція, кругова порука та покривання злочинів. Це "зварівщина", яка продовжує процвітати в нашій країні. І щоби це викорінити, необхідно органам, які призначають суддів, зокрема і довічно, стежити за тим, кому вони дають таке право, і контролювати рішення, які ці судді ухвалюють. Тому ми вимагаємо від керівника Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента А.Портнова, який представляє усіх суддів, щоб він перевірив діяльність судді Карбовніка, рішення, які він ухвалює та його відповідність займаній посаді", – заявив свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Начальник УМВС України в ...
Наступна новина: Росія: учасниця Pussy Riot ...

КОМЕНТАРІ