Житомирщина: в області реалізується Стратегія реформування системи надання соціальних послуг

Житомирщина: в області реалізується Стратегія реформування системи надання соціальних послуг

09.11.13 15:47 0 896
Лікарсько-контрольними комісіями лікувально-профілактичних закладів області проводиться робота щодо переогляду дітей-інвалідів на встановлення підгрупи А, яка встановлюється дітям з виключно високою мірою втрати здоров’я та з надзвичайною залежністю від постійного стороннього догляду, допомоги або диспансерного нагляду інших осіб і які фактично нездатні до самообслуговування.

Станом на 28.10.2013 року проведено переогляд 4998 справ, що становить 87,2% від загальної кількості дітей-інвалідів. Встановлено підгрупу А – 796 дітям-інвалідам, або 15,9% від переоглянутих. Робота з цього питання продовжується.

Щотижнево інформація про кількість переоглянутих справ дітей-інвалідів та кількість визнаних дітей-інвалідів підгрупи А медичними закладами надається до територіальних управлінь праці та соціального захисту населення і до обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики, який проводить на рівні області звірку з інформацією департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, а також надає її до Міністерства охорони здоров’я в Україні.

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 13.06.2013 №180 «Про план заходів на 2013-2016 роки щодо реалізації Стратегії реформування системи надання соціальних послуг» у Житомирському обласному спеціалізованому будинку дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків, затверджено план заходів щодо реалізації Стратегії формування системи надання соціальних послуг на 2013-2016 роки.

Заклад забезпечує комплекс корекційно-реабілітаційних заходів, направлених на зниження захворюваності, попередження інвалідності, та надає спеціалізовану медичну допомогу дітям з обмеженими та особливими можливостями розвитку з метою реалізації їх права проживати в сім’ї, сприяє влаштуванню дітей в сімейні форми виховання. Також в будинку дитини забезпечується захист майнових, житлових прав та інтересів його вихованців.

За поточний рік вибуло із будинку дитини 52 вихованці, із них: усиновлено – 24 дитини; додому – 14 дітей, влаштовано на подальше виховання під опіку – 5 дітей, влаштовано на подальше виховання в прийомні сім’ї – 2 дитини, переведено по досягненню граничного віку у заклади освіти – 6 дітей, переведено по досягненню граничного віку у заклади соціального забезпечення – 1 дитина.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ