Житомирщина: в області започатковано Дні інформування щодо реалізації етнонаціональної політики

Житомирщина: в області започатковано Дні інформування щодо реалізації етнонаціональної політики

09.11.13 14:53 0 809
Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації ініційовано та проведено нараду з питань організації та проведення Днів інформування в районах (містах) області за участю керівників релігійних громад, організацій національних меншин.

Президент України наголошує на тому, що загальні демократичні принципи, ідеали гуманізму, терпимості мають бути все більш поширені у суспільстві та підтримані органами державної влади на місцях.

«На шляху до євроінтеграції Україна проводить колосальну роботу щодо адаптації до загальноєвропейських норм національного законодавства, у першу чергу - в сфері прав людини, органічною складовою яких є захист прав національних меншин», - зауважила під час наради заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Сластухіна.

В області реалізовуються завдання Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин. З цією метою було вирішено організувати більш тісну співпрацю з тими громадськими організаціям та інституціями, що діють у сфері протидії проявам ксенофобії, расової та етнічної нетерпимості; провести моніторинг рівня міжнаціональної напруженості у регіоні з метою виявлення критичних точок та упередження проявів насильства на міжнаціональному чи міжконфесійному ґрунті.

Дні інформування за участю керівників релігійних громад, організацій національних меншин заплановані до проведення в листопаді-грудні 2013 року в рамках обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Житомирській області на 2013–2015 роки.

Нагадаємо, що наразі в області спостерігається активізація діяльності національно-культурних товариств регіону. Зокрема, в громадській раді при облдержадміністрації 2011-2013 рр. були представлені 3 національно-культурних товариства регіону (польське, російське та німецьке), до складу новоутвореної громадської ради 29 січня 2013 року ввійшли ще й представники чеської та ромської спільнот.

Подібні наради щодо проведення Днів інформування в області будуть проведені у містах Коростишів, Бердичів, Новоград-Волинський, Коростень. Дні інформування покликані надати методичну допомогу у вирішенні проблемних питань щодо реалізації етнонаціональної політики, розвитку державно-церковних відносин.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех: "Уряд ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ