Палестинські слідчі: Ізраїль є «головним підозрюваним» у смерті Арафата

Палестинські слідчі: Ізраїль є «головним підозрюваним» у смерті Арафата

09.11.13 17:06 0 893
Палестинська комісія, яка розслідує смерть колишнього лідера палестинців Ясира Арафата, називає Ізраїль «головним підозрюваним» у його «вбивстві». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявив голова цієї комісії Тавфік Тіраві, наукові дані свідчать про те, що Арафат «помер не через свій поважний вік і не від хвороби».

Заяви про те, що Арафата отруїли, з’явилися відразу після його смерті в 2004 році. Ізраїль заперечував, що причетний до смерті колишнього палестинського лідера.

Швейцарські експерти вчора повідомили, що виявили полоній у зразках, взятих після ексгумації тіла колишнього лідера палестинців Ясира Арафата. Водночас фахівці не певні, що цей хімічний елемент потрапив у його організм внаслідок отруєння.

Ясир Арафат помер у віці 75 років у військовому шпиталі у Франції в листопаді 2004 року. Це сталося через кілька тижнів після того, як здоров’я Арафата різко погіршилося, і причини цього погіршення не змогли встановити точно.

Минулого року команда експертів відкрила могилу Арафата на Західному березі Йордану в місті Рамалла, щоб отримати зразки його тіла для перевірки гіпотези про отруєння.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині син обікрав ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ