У Росії колишнього парламентаря звинуватили у причетності до вбивства Старовойтової

У Росії колишнього парламентаря звинуватили у причетності до вбивства Старовойтової

09.11.13 09:58 0 840
У Росії, в місті Санкт-Петербурзі оголосили звинувачення у причетності до вбивства 1998 року депутата Державної думи Галини Старовойтової іншому колишньому депутатові Держдуми, нині ув’язненому Михайлові Глущенку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомив його адвокат Олександр Афанасьєв, у звинуваченні мовиться, що його підзахисний мав намір на здійснення вбивства Старовойтової у зв’язку з її діяльністю. За словами адвоката, про замовника вбивства в документі не згадано.

Раніше Глущенка у справі Старовойтової тільки допитували як свідка.

Михайло Глущенко, який раніше був депутатом Державної думи від Ліберально-демократичної партії Росії під проводом Володимира Жириновського, нині перебуває за ґратами, засуджений до восьми років позбавлення волі за вимагання; він оскаржив цей вирок.

Санкт-Петербурзьке регіональне відділення Федеральної служби безпеки Росії на початку серпня відновило розслідування справи про вбивство Старовойтової, яке вже кілька разів відновлювали й зупиняли.

Галину Старовойтову, депутата Держдуми, співголову партії «Демократична Росія», відомого прихильника реформ і активіста за права меншин, застрелили в Санкт-Петербурзі у листопаді 1998 року. 2005 року визнаний винним в організації вбивства був засуджений до 20 років позбавлення волі, а визнаний винним у виконанні вбивства – до 23 з половиною років. Іще не менш як три особи перебувають у міжнародному розшуку у зв’язку з цим убивством.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Вважаю, заслужено виграли, ...

КОМЕНТАРІ