У навчальних закладах Тернополя встановлені сучасні теплові пункти, які економлять теплову енергію на 25%

У навчальних закладах Тернополя встановлені сучасні теплові пункти, які економлять теплову енергію на 25%

09.11.13 16:30 0 870
Модернізацію системи централізованого опалення у Тернополі розпочату в 2011 році з встановлення автоматизованих індивідуальних теплових пунктів у садках та школах міста. Вже безперебійне теплопостачання та суттєва економія теплової енергії, майже на 25 відсотків, виправдали себе.

«Дуже ефективним виявились ті інновації, які ми ввели в системі освіти, ще минулого року, а саме це 81 ІТП, які встановили в усіх садочках та школах міста Тернополя, які по-перше забезпечили нормальну температуру впродовж усього опалювального сезону, по-друге – це дає можливість значно економити кошти, оскільки ті ІТП в автоматичному режимі, згідно виставленої програми дають вищу температуру в період коли починаються навчальні заняття, після завершення занять іде спад температур. Теж саме зниження температур відбувається на період канікул, - зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Нововведення у системі теплопостачання не обмежили встановленням ІТП. Комунальним підприємством «Тернопільміськтеплокумуненерго» організовано аварійно-диспетчерську службу, що дало можливість здійснювати в автоматичному режимі управління роботою теплових дільниць і чергового персоналу в нічний час та у вихідні дні.

«Відтепер ми можемо коригувати заданий тепловий режим подачі теплоносія при відхиленні температури зовнішнього повітря, здійснювати ефективний контроль 22 автоматичних котелень та 34 центральних теплових пунктів, а також відслідковувати реальну і повну картину стану інженерного обладнання в будь-який момент часу, - каже директор КП «Тернопільміськтеплокумуненерго» Андрій Чумак, - Також завдяки диспетчерській службі ми реєструємо всі системні події, що дозволяє в багатьох випадках встановити причину аварійної ситуації і запобігти її прояву в подальшому, здійснювати своєчасну локалізацію аварійних ситуацій, можливість збору статистичної інформації і прогнозування. Підприємством щоденно проводиться моніторинг роботи теплового господарства».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Панькевич: ...
Наступна новина: Олександр Демидов: ...

КОМЕНТАРІ